Yozgat'tan Bayırbucak Türkmenlerine 10 TIR dolusu gıda yardımı


Yozgat'ın Sorgun İlçesinden Suriye'de bombardıman altında bulunan Bayırbucak Türkmenlerine, 10 TIR dolusu gıda yardımı gönderildi.

Sorgun Kaymakamlığı ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile oluşturulan Sorgun Platformu tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde, Belediye Sergi Salonu'nda toplanan kuru gıda yardımları, TIR'lara yüklenerek dualar eşliğinde yola çıktı.

Yardım konvoyunun yolcu edilmesi nedeniyle Belediye Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene, Vali Abdulkadir Yazıcı, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Abdulkadir Yazıcı, yaptığı konuşmada Sorgunluların çok kutlu ve güzel bir faaliyete imza attıklarını ve bundan daha fazlasını da yapmak istediklerini söyledi.

TÜRK MİLLETİ DÜŞENİN DOSTUDUR

Türk milletinin en bariz karakterinin düşenin dostu olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, şunları kaydetti: "Bizler millet olarak dünyanın neresinde olursa olsun, ister Müslüman olsun ister olmasın, duyduğu acıyı yüreğimizde hissederiz. Atalarımızın güzel bir sözü vardır. 'Her şey aslına rücu eder' diye. Bizde bu yardımlarla, atalarımızın bu güzel karakteristik özelliğini ortaya koyuyoruz. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. En büyük dileğim kuru gıda yüklü bu 10 TIR dolu malzemenin şuursuzca bombalanmaması ve sağ salim yerine ulaşmasıdır. Biz, bize düşeni yapıyoruz. Her millet kendisine düşeni yapar. Allah bin yıldır İslam'ın bayraktarlığını yapan bu necip millete zeval vermesin."

Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş da yaptığı konuşmada, yardım kampanyasının geçen hafta Pazartesi günü başladığını ve cumartesi sona erdiğini hatırlatarak, kampanya çerçevesinde un, çocuk bezi, çocuk maması, pirinç, salça, kahvaltılık, sıvı yağ, şehriye, kırmızı mercimek, bakliyat, şeker, çay, diş fırçası, diş macunu, çocuk oyuncağı, bulgur, yarma, yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye, makarnadan oluşan 225 ton gıda malzemesinin toplandığını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından 10 TIR dolusu yardım malzemesi okunan duaların ardından Hatay'a doğru yola çıktı.
CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat'tan Bayırbucak Türkmenlerine 10 TIR dolusu gıda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER