Yozgat ve ilçe hastaneleri oluşturulan sosyal alanlarla göz dolduruyor


Yozgat Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı merkez ve ilçe devlet hastanelerinde hastaların morallerini yükseltmek için sosyal alanlar oluşturuluyor. Vatandaşlar, hastane içerisinde çocuk oyun alanı, kütüphane ve satranç oyun salonlarından faydalanarak tedavi oluyor.

Akdağmadeni Devlet Hastane içerisinde, çocuk polikliniği katında çocuklar için oluşturulan oyun alanı, çocukların muayene öncesi oyun oynayarak, tedavi korkusunu yeniyor. Konya Kitap Okuyor Platformu ile 'Kardeş Kütüphane' projesi kapsamında Yerköy Devlet Hastanesinde kurulan kütüphane, hastanede gerek poliklinik sırası bekleyen, gerekse yatan hastaların ve refakatçilerinin boş geçen zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmelerine olanak sağlıyor.

Sarıkaya Devlet Hastanesi'nde ise muayene için bekleyen hastalara satranç oyun alanları ve kitap okuyabilmeleri için kitaplık oluşturuldu. Hastalar sıra beklerken vakit geçirebilecekleri, karşılıklı sohbet edebilecekleri satranç oyun alanı da hastalar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Akdağmadeni Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Peyami Duman, yaptığı açıklamada hastanede çocuklar için oluşturulan oyun salonlarının oldukça önemli olduğunu söyledi. Dr. Duman, "Buraya tedavi amaçlı gelen çocuklarımız, oyun parkında tahterevalli, salıncak, oyuncak ev ve puflarla oynayarak eğleniyorlar. Ayrıca hastalıkların birbirine geçirmemesi ve sağlıklı şartlar altında oynamalarını sağlamak içinde günlük oyun alanının bakım ve temizliği de düzenli olarak yapılmaktadır. Bu sayede çocuklarımız isteyerek ve severek tedavileri için hastanemize geliyorlar." dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Kurca yaptığı açıklamada sağlık hizmetlerinin yanı sıra sosyal projelere de büyük önem verdiklerini belirtti. Dr. Kurca, "Hedefimiz etkin, verimli, kaliteli sağlık hizmeti sunmak, bedenen ve ruhen sağlıklı toplumlar için çalışmaktır. Sağlık sadece bedenin değil, ruhunda iyi olma halidir. Bizler bu hedef doğrultusunda hastanelerimizde hastalarımız için daha fazla sosyal alan oluşturmaya, sosyal projelere yer vermeye çalışacağız." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat ve ilçe hastaneleri oluşturulan sosyal alanlarla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER