Yozgatlı kurban etini kıyma çektirerek değerlendiriyor

Yozgatlı kurban etini kıyma çektirerek değerlendiriyor

Bayramın birinci ve ikinci günü kurbanlarını kesen Yozgatlılar kurban etinin bir kısmını kasaplarda ve marketlerde kıyma olarak çektirerek değerlendiriyor.

Hakan Özer isimli vatandaş da kurban etinin bir kısmını kıyma olarak çektirdiğini belirterek, "Bayramın ilk günü kurban kesimi ile geçti. Genelde Kurban Bayramı'nın birinci günü kurban kesimi ile geçiyor. Bugün de bayram ziyaretleri öncesi kurban etinin bir kısmını kıyma olarak çektirmek için kasaba geldim. Yaklaşık 15 kilogram et getirdim. Bunun yarısını kıyma, yarısını ise sucuk yaptıracağım." dedi.

Yılmaz Çalışkan da benzer ifadeleri kullanarak, şöyle dedi: "Kurban etinin bir kısmını dağıttım. Bir kısmını ise kıyma çektirerek değerlendireceğim. Yozgatımızın kıymalı pidesi meşhur olduğu için çektirdiğim kıymayı da genelde kıymalı pide olarak yaptıracağım."

Kasaplar da bayramın ikinci gününden itibaren iş yoğunluğu yaşadıklarını belirterek, vatandaşların her yıl olduğu gibi bu yılda kurban bayramının 2. gününden itibaren kurban etini kıyma olarak çektirmek için getirdiklerini ve bu yoğunluğun 10 gün daha devam edeceğini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Yozgatlı kurban etini kıyma çektirerek değerlendiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER