Terör örgütü ağır silahları nereden aldı?

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Ahmet Takan "YPG'den PKK'ya taşınan ağır silahlar..." başlıklı bir yazı kaleme aldı. Terör örgütünün elindeki ağır silahların ülkemize giriş sürecini anlattı.

Terör örgütü ağır silahları nereden aldı?

İşte Takan'ın yazısı:

"Tank mühimmatlarından anti tank ve anti personeli biliyorduk, bu dönemde  tandem heat, termobarik ve airburst mühimmatı görüldü. Bu mühimmatlar PKK/ YDG-H'nin boyunu aşar."

Bu ifade, terör bölgesinde kahramanca çarpışan Mehmetçiklerin başında görev yapan üst düzey bir komutanımıza ait. Kendisiyle Cizre, Silopi ve Sur'da yürütülen operasyonların gidişatı ile ilgili görüşürken kahpe çetesinin kullandığı silahlarla ilgili dudak uçuklatıcı bilgiler verdi. Komutan, aynı zamanda Mehmetçiğin nasıl, hangi koşullar içinde bir mücadele yürüttüğünün Türk kamuoyu tarafından daha iyi bilinmesi için fotoğraflı açıklamalar da yaptı. Bu silahlar, Cizre ve Sur ağırlıklı olmak üzere yapılan operasyonlarda ele geçirildi.  Bölücü terör örgütünün kimler tarafından semirtildiğinin de daha iyi anlaşılabilmesi için kahraman komutanın açıklamasını orijinal haliyle sizlere aktarıyorum;



8-Ruussian OG-7 V HE/frag (40 mm, 2 kg)

9-Iranian NAFEZ HEAT (80 mm, 1.52 kg)

10-Slovakian PG-7M 110 HEAT (110 mm, 3.15 kg)

11-Chinese Type II HEAT (94 mm, 2.8 kg)

12-Chinese Type III (80 mm, 2.26 kg)

13-Chinese airburst  HE/ frag (75 mm, 2.62 kg)

14-PG-16 HEAT (65 mm, 2.05 kg)

TYPE-69 AIRBURST ANTI PERSONEL ROKETİ (ÇİN)



1969'da Chinese State Arsenals şirketi tarafından geliştirilmiştir. Hedefe çarptıktan sonra yukarı doğru 2 metre çıkar ve havada infilak ederek azami parça tesiri (800 metal parça) gösterir. Bu özelliği onu diğer anti personel roketlerinin arasında tek kılar. Roket motoruna da sahip olan bu roketin en belirgin özelliği burun kısmındaki metal disktir. Harp başlığı 75 mm çapında olup 825 mm uzunluğunda ve 2.8 kg ağırlığındadır.



1-Soviet PG-2 HEAT (80 mm, 1.84 kg)

2-Soviet PG-7 HEAT (85 mm, 2.25 kg)

3-Soviet PG-7M HEAT (70 mm, 1.98 kg)

4-Soviet PG-7L HEAT (93 mm, 2.6 kg)

5-Soviet PG-7R tandem HEAT (105 mm ,4.5 kg)

6-Russian TBG-7 thermobaric (105 mm, 4,5 kg)

7-Russian OG-7 HE/frag (40 mm, 1.76 kg)



Bölgedeki askeri kaynağıma, "Bunlar Cizre'ye, Sur'a, PKK'ya nasıl ulaştırılmıştır" diye sorduğumda ise şu cevabı aldım;

"Yabancı ülkeler Kobani'de YPG'ye verdi. Onlar da daha sonra malum yollardan taşıyıp PKK/YDG-H'ye verdi. Nasıl bu kadar sayıda şehit verdiğimizi anlayın" dedi.

Yabancı dil bilmeye gerek yok. Dip notlardan anlaşılmıştır herhalde!..

Bölgeden son notları aktaralım;

Sur ve Cizre'de Jandarma Özel Harekât timlerinde (JÖH) 150 rütbeli personel var. Son olaylarda her timden en az 10'ar şehit ve en az 45-50 yaralı personel var. Bir timin neredeyse yarısı çatışmalarda şehit ve yaralı. Jandarmanın  bölgede çok zayiatı var. Buna mukabil diğer birliklerden JÖH birliklerine gönüllü personel katılımı oluyor.

Bu satıra kadar yorum yapmaktan kaçındım ama "çözüm süreci" artı Türk topraklarından çapulcu peşmergeleri Ayn-el Arap'a (Kobani) geçirenleri de unutmayın!..
<< Önceki Haber Terör örgütü ağır silahları nereden aldı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER