YSK Başkanı'ndan önemli açıklama
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 22 2015
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, İlçe Seçim Kurulları'ndan gelen sandıkların birleştirilmesine ilişkin taleplerin, Kurban Bayramı'ndan sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından taleplerin değerlendirileceğini söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, yazılı açıklamasında, bazı yazılı ve görsel medyada 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanılacak sandıkların taşınmasına, il ve ilçe seçim kurulları ile valiliklerce karar verildiği şeklinde haberlerin yer aldığını belirtti.
Anayasanın 79. maddesine göre seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma görevinin YSK'ya ait olduğunu ifade eden Güven, "Yüksek Seçim Kurulumuzca terör olayları nedeniyle İlçe Seçim Kurullarımızdan gelen; vatandaşlarımız, sandık kurullarımız ve sandığın güvenliği gerekçesiyle, hangi nedenle hangi mahallede sandığın birleştirilmesi gerektiğine ilişkin gerekçeli talepler bekletilmekte olup, Kurban Bayramından sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından değerlendirilecektir" açıklamasında bulundu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü3.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!4.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'7.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


