YSK 'delil arayan' AKP için Büyükçekmece kararını bekletiyor

Büyükçekmece kararını erteleyen YSK'nın 'delil arayan' iktidar partisinin olası başvurusunu beklediği öne sürülüyor

SHABER3.COM

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP’nin sahte seçmen iddiasıyla Büyükçekmece’de seçimlerin yenilenmesi talebini dün görüştü. Ancak toplantıyı yarıda kesen YSK; görüşmeyi erteledi. Edinilen bilgiye göre buna gerekçe olarak kurul, İstanbul’da süren sayımın devam etmesini gösterdi ve Büyükçekmece başvurusunun, AKP’nin ileride İstanbul’da seçimlerin yenilenmesine yönelik yapacağı “olağanüstü itiraz” ile birlikte değerlendirme kararı aldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasının ardından geçersiz oyları yeniden saydıran AKP; seçimleri iptal ettirmek amacıyla da Büyükçekmece’de sahte seçmen iddiasında bulunmuştu. AKP, Büyükçekmece’de seçimlerin burada iptal edilmesi talebiyle YSK’ye başvurmuştu. Günlerdir talebi görüşmeyen YSK, dün olağanüstü toplandı. Yaklaşık üç saat konuyu görüşen YSK; Büyükçekmece’deki seçimlerin yenilenmesi talebini karara bağlamayarak görüşmeleri erteledi. Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberinde, söz konusu durum, "Büyükçekmece kararını erteleyen YSK, 'delil arayan' iktidar partisinin olası başvurusunu bekliyor" şeklinde aktarıldı. Haber aynen şöyle:

Maltepe’de tüm oylar yeniden sayıldığı için İstanbul sonuçları açıklanmamıştı. Kurul’un, Maltepe ilçesinde oy sayımının halen devam ettiği ve bu nedenle “il birleştirme tutanaklarının” henüz düzenlenmediği, ayrıca Büyükçekmece için verilecek bir kararın İstanbul seçimlerinin sonucunu da etkileyebileceği gerekçesiyle toplantıyı ertelediği öğrenildi. Alınan bilgiye göre, erteleme talebinin ise AKP’nin YSK temsilcisi Recep Özel’den geldi. YSK’nin Başkan ve 10 üyesi tarafından İstanbul’da sayım işleminin tamamlanması gerektiğine ilişkin görüş birliğine varıldı. Bu durumda, Büyükçekmece başvurusunun, AKP’nin ilerleyen günlerde İstanbul genelinde seçimin yenilenmesi için yapacağını açıkladığı “olağanüstü itiraz” ile birlikte değerlendirilmesi bekleniyor.

YSK’nın bu son kararının ardından İstanbul’daki oy sayım işleminin tamamlanması beklenecek. Ancak YSK’nın, henüz AKP tarafından yapılmamış olan İstanbul’daki olağanüstü itiraz başvurusunun “yapılacak olması” nedeniyle Büyükçekmece kararını ertelemesi dikkati çekti.
<< Önceki Haber YSK 'delil arayan' AKP için Büyükçekmece kararını... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER