Binali Yıldırım hatalı kesilen cezaların sebebini açıkladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 6 2016
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım köprü ve otoyol geçişlerindeki hatalı cezaların, plakalardaki vida ve bazı HGS etiketlerinin yanlış imalatından kaynaklandığını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım köprü geçişleri ve HGS cezalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım bazı HGS etiketlerinin hatalı imal edildiğini belirtti. Binali Yıldırım PTT'nin eksi bakiye ile de vatandaşların otoyol ve köprülerden geçiş yapabileceğini belirtti.
İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:
Köprülerden geçen yolcu sayısı 150 milyondan 141 milyona geriledi. Biz de nedenini araştırdık. Nedeni Marmaray. İnsanlar araçlarıyla gitmek yerine toplu taşımayı tercih ediyorlar. Bu da trafikteki araç sayısını azaltıyor.
VİDALARI ANLATTI
Bu HGS şikayetleri doğru. Son günlerde gündem oldu. Nedeni 2014 yılına ait hatalı kayıtlar. Yolda, otoyolda geçerken okuyucular sizin plakanızı değerlendiriyor. Eğer paranız varsa bu geçiş normal olarak kabul ediliyor. Eğer paranız yoksa bunun on katına kadar ceza alabiliyorsunuz.
Bir ceza da hiç bir şekilde HGS OGS'niz olmuyor. yine on kat. Bazen de yanlış okumalar oluyor. Ben geçmedim diyor vatandaş. biz de merak ettik. Şu ortaya çıktı. Hatalı plaka uygulamaları.
Normalde plakalar altta klipsileri var, plakaların yazılı olduğu asıl plakalar koyuluyor. Plakada mesela sıfırın içine vida koyuluyor. Bu da sekiz gibi okunuyor ve de ilgisiz bir vatandaşın plakasına ceza kesiliyor. Bu hataların bedelini vatandaşa ödetmiyoruz.
Vatandaş haklı. Biz de bunu ciddi olarak araştırdık. Vidalar harflerin rakamların üzerine gelince hatalı.
PTT EKSİ BAKİYE UYGULAMASI
Niye HGS varken OGS de yaptık. OGS hem cihazı çok pahalı hem de süresi var. Belirli bir süre sonra değiştirmek gerekiyor. Bir de işlemleri çok fazla. Vatandaşın bir günü böyle geçiyordu.
Daha basit bir sistem olsun dedik HGS'yi devreye soktuk. Şu anda 8 milyon HGS var 2 milyon OGS var. Zaman içinde heps
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'2.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!3.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı4.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!5.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!10.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci ...

Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!

Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emr...

BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'y...

Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kült...


