Yüksek gerilim altına yapılan park mahkemeye taşındı

Yüksek gerilim altına yapılan park mahkemeye taşındı

Sakarya'nın Erenler ilçesinde, belediye tarafından yüksek gerilim hattının altına yapılan çocuk ve trafik parkı mahkemeye taşındı. Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, bu durumun özellikle çocukların sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek, mahkemeden inceleme yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

Kazan, yaptığı açıklamada Erenler'de yüksek gerilim hattı altında yapılan çocuk ve trafik parkında, sağlığı tehdit eden bir durumun olup olmadığının araştırılması için mahkemeye başvurduklarını kaydetti. Hiçbir menfaatin çocukların sağlığından ve geleceğinden önemli olmadığını vurgulayan Kazan, "Dünya Sağlık Örgütü, 0,4 mikroteslalık değeri çocuklar için ciddi kansere yakalanma riski olarak görmektedir. Tespiti istenen alanda ise Dünya Sağlık Örgütü'nün aşılmaması gerektiğini önemle vurguladığı 0,4 değerinin 15-20 kat üstünde elektromanyetik alanın var olduğu iddialarını ciddiye alarak, mahkemeden konunun aydınlatılmasını talep ettik. Eğer iddialar doğru çıkarsa parka gidecek tüm çocuklarımızın sağlığı ciddi tehdit altında demektir. Elektromanyetik alanın dünyada 2B kanser sınıfı olarak değerlendirilmesi, tespitin ciddiyetini ve halk sağlığı açısından önemini açıkça ortaya koymaktadır. Çocukların elektromanyetik radyasyona karşı vücutlarının, yetişkinlere göre çok daha duyarlı olduğu gerçeği söz konusudur." dedi.

Çıkacak sonuçların çocukların sağlığını yakından ilgilendirdiğini anlatan Baro Başkanı Kazan, "Çıkan değerlerden sonra verilecek raporda, 'Çocukların sağlığına olumsuz bir etkisi yoktur.' denirse o zaman diyeceğiz ki, 'İçiniz rahat olsun, çocuklarınızı gönül huzuruyla bu parka götürebilirsiniz.' Yok eğer, 'Manyetik alan ölçüm verileri çocukların sağlığına zararlıdır, kanser gibi birçok hastalığı tetikleyebilir.' raporu çıkarsa, 'Çocuklarımızın sağlığını, geleceğini tehlikeye atmayın, gerekli önlemleri alın.' diyeceğiz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Yüksek gerilim altına yapılan park mahkemeye taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER