Yüksek mühendis, eski ve yeni sınavı test için YGS'ye girdi


ANKARA (CİHAN)- 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (2015-YGS) 160 dakika süren ilk aşama sınavı saat 12.40 itibariyle sona erdi. Eski ve yeni sınav sistemini kıyaslayıp, test etmek isteyen Endüstri Yüksek Mühendisi Mustafa Özkul da sınava katılanlar arasındaydı.

Endüstri Yüksek Mühendisi Mustafa Özkul, arkadaşı ile girdiği iddia üzerine eski sınav sistemi ile şimdiki sistemi kıyaslamak üzere Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ter döktü.
Gazetecilere açıklama yapan Yüksek Mühendis Özkul, "Sınav normal diyebilirim. Ama genç arkadaşlar için zor olduğu kanaatindeyim. Yüksek mühendisim, iddia için girdim. Sınav, hem gençlere hitap etme ve süresi bakımdan gerçekten zordu. Sınava girsek acaba ne yaparız dedim arkadaşımla konuşurken, acaba hangi bakış açısıyla yapabilir, bir iddia vardı.
Ümit ediyorum ki gençlerimiz kazanırlar. Ben mastır bitirmiş durumdayım. Tabii kazanırsam da istediğim bölümü okuyabilirim. Sınav zordu. Genel kültür özellikle analitik bakış açısı gerektiriyordu. Bu kadar kısa sürede yapabilecekleri kanaati bende zor." dedi.

İstanbul Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden 1994 yılında mezun olduğunu anlatan Özkul, geçmişe göre şimdiki sınavın daha zor olduğunu söyledi. Özkul, "Ben çok rahattım, insanlara vereceğim bir hesap yok, kazanamayabilirim. Allah gençlerimizin yardımcısı olsun. Ben de onlarla aynı kader paylaştım. İki oğlum var." şeklinde sözlerine devam etti.

Bu arada soruların zorluğundan yakınan adaylar, çıkışta aileleri ile kucaklaşıp, moral bulmaya çalıştı.

SORULARIN YÜZDE 20'Sİ YAYINLANACAK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay'ın hukuka aykırılık kararına rağmen soruların tamamı yerine yüzde 20'lik bölümünü bugün yayınlayacak.

Saat 10.00'da başlayan ve 2 milyonun üzerinde adayın ter döktüğü sınavda sorulan 160 sorunun yüzde 20'lik bölümü, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlanacak. Alınan karar gereği; soruların geri kalan yüzde 80'lik bölümü ise YGS sonuçları ilan edilmesinin hemen ardından açıklanacak.

LYS, HAZİRAN'DA 5 OTURUMDA YAPILACAK

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sınavları ise 13 ile 21 Haziran tarihleri arasında LYS-1 (Matematik, Geometri), LYS-2 (Fizik, Kimya, Biyoloji), LYS-3 (Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya-I), LYS-4 (Tarih, Coğrafya-II, Felsefe ve Din Kültürü) ve LYS-5 (Yabancı Dil) şeklinde beş ayrı oturum olarak uygulanacak. CİHAN
<< Önceki Haber Yüksek mühendis, eski ve yeni sınavı test için YGS'ye girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER