Yüksek Puan alanlar giremedi

Torpil listesine yeni bir isim daha eklendi iddiası.

Yüksek Puan alanlar giremedi

Eski Çevre Bakanı ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun kızı Rumeysa Sütlüoğlu, yüzlerce kişinin başvurduğu ve 13 kişinin işe alınacağı Rize Adliyesi’ndeki zabıt katipliği sınavını 12. sıradan kazandı ve işe başladı.

Rumeysa Sütlüoğlu, mülakat sınavı kazanıp işe girişini facebook hesabından duyururken baba İmdat Sütlüoğlu da Sözcü’ye konuştu ve ‘’Kızım yüksekokul mezunu. Lise mezunlarının bile çok girmek istemediği bir yere, kendi imkanlarıyla girdi. Mülakatta hızlı yazı yazdı, kazandı. Ben devreye girmedim” dedi.

89’LA GİREMEYEN VAR

Adalet Bakanlığı, Rize Adliyesi’nde görevlendirmek üzere, zabıt katibi personel sınavı açtı. Sınava girecek adaylar için KPSS puanı 70 ve üzeri olanların başvuruları kabul edildi. KPSS puanı 79.6 olan Rumeysa’nın başvurusu da uygun bulundu.

Yapılan mülakat sınavı sonucu 13 kişi başarılı oldu. 58. Hükümetin Başbakanı Abdullah Gül döneminde Çevre Bakanı olarak görev yapan ve halen ÇAYKUR Genel Müdürlüğü görevinde bulunan İmdat Sütlüoğlu’nun kızı Rümeysa Sütlüoğlu da, 13 kişinin alındığı kadroya 12’inci sıradan girdi.

KPSS’deki puanı 79.6 olan Rumeysa Sütlüoğlu, mülakatta 83.33 puan aldı. Buna rağmen, KPSS puanı 84.4 olan Aysel Yıldız, 81.9 olan Nuray Kara, 88.9 olan Mehmet Sait İnan, 80.7 olan Okan Azaklı ve 82.5 olan Berk Saraç’ın mülakatlarda elendiği görüldü. KPSS puanları düşük olan başka adayların da mülakatta yüksek not alarak işe girmeleri de dikkat çekti.

‘’BAKAN HEMŞEHRİMİZ AMA‘’

Rumeysa Sütlüoğlu’nun babası İmdat Sütlüoğlu ise Sözcü’nün sorusu üzerine “Kızım, yüksekokul mezunudur. Girdiği kadro ise, lise mezunlarının bile çok tercih etmeyeceği bir yerdir. Buna rağmen, kendi isteğiyle girdi, kazandı. Adalet Bakanı hemşehrimiz olur ama ne o’na ne de Başsavcı’ya kızım konusunda bir ricada bulunmadım” dedi.

Mülakatta sınav komisyonunun, yazım başarısına bakıldığını belirten Sütlüoğlu, “3 dakikada 90 kelimeyi yazan mülakatı geçmiş. Kızım da hızlı yazdı ki mülakatı kazandı” diye konuştu.







<< Önceki Haber Yüksek Puan alanlar giremedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER