Yüksekdağ: AKP çatışma başlatarak halkların birbirine düşmesini istiyor

Yüksekdağ: AKP çatışma başlatarak halkların birbirine düşmesini istiyor

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AK Parti'nin askeri operasyonlarla çatışma başlatmayı ve böylece halkları birbirine düşürmeyi hedeflediğini söyledi. AK Parti'nin tehditle oy istediğini ve giderek itibar kaybettiğini de belirten Yüksekdağ, partilerine dönük saldırılar için "Barışa yapılan saldırılar." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı ve HDP Van milletvekili adayı Figen Yüksekdağ, Van'da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Yüksekdağ, sabah saatlerinden itibaren başlayan seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak 1 Şubat 2014'te Gürpınar ilçesinde yolun kardan kapalı olması ve ambulans gönderilmemesi sonucu yaşamını yitiren 2 yaşındaki Muharrem Taş'ın ailesini ziyaret etti. Yüksekdağ, Taş Ailesi'ne yapılan ziyaretin ardından partisinin Gürpınar ilçesinde düzenlediği mitinge katıldı. Gürpınar girişinde onlarca araçlık konvoyla karşılanan Yüksekdağ ve beraberindekiler ilçe merkezinde düzenlenen miting alanına geçti.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, AK Parti'nin seçim sürecinde barışın dilini değil savaşın dilini kullanarak ayakta durmaya çalıştığını belirtti. Türk Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kürt sorunu yoktur' diyerek Cumhuriyet tarihi boyunca varlıkları inkar edilen halkları bir kez daha inkar ettiklerini söyleyen Yüksekdağ, AK Parti'nin halkların gözünde her gün daha fazla itibarını kaybettiğini belirtti. "AK Parti'nin oluşan çatlaklarla çürümeye doğru gidiyor" diye ekleyen Yüksekdağ, şöyle dedi: "Halkların mozaği olan barış projesi HDP'nin sonunu getireceğini anlayan AKP iktidarı ve onun Cumhurbaşkanı iki yıldır başlatılan ve karşılıklı müzakere noktasına gelen çözüm sürecini kendi çıkarları, iktidarları için heba etmeyi göze aldılar. Bu yüzden Ağrı'da, sınır illeri Hakkari ve Şırnak sınır illerinde askeri operasyonlarla provokasyonlara başvurdular. Ağrı'daki provokasyonla Türkiye'nin her iline bir cenaze göndermeyi planlayan savaş tacirleri bugün bile Hakkari'de askeri operasyonlarla halkları birbirine düşürmenin peşindedir."

Adana ve Mersin'de HDP binalarına yapılan saldırılara dikkat çeken Yüksekdağ, "Tarih boyunca mazlum halkları inkar eden baskılayan, yok sayan güçler yine ortaya çıkarak HDP binalarına bombalı saldırılar gerçekleştirerek, yok etmeyi hedefliyorlar. Bu bombalar ülkede halkların inşa edeceği barışa yapılan bombalı saldırılardır." dedi.

'TEHDİTLE OY İSTİYORLAR'

AK Parti hükümetinin devletin tüm kurumlarını arkasına alarak, tüm imkanlarını kullanarak seçim çalışmaları yürüttüğüne dikkat çeken Yüksekdağ, "Bugün AK Parti hükümeti Cumhurbaşkanı'ndan tutun da bir beldedeki en küçük devlet kurumuna kadar tüm devlet imkanlarını kendisi için seferber etmiştir. Bu yetmiyormuş gibi, tüm illerde valileri, kaymakamları, garnizon komutanlarını köylere göndererek AK Parti için oy istiyor. Muhtarları toplayıp ölümle, tutuklamayla tehdit ediyor. Halkı baskılayarak oy tacirliği yapanlara Van halkı en iyi cevabı 7 Haziran'da verecektir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Yüksekdağ: AKP çatışma başlatarak halkların birbirine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER