Yüksekdağ: Halk size öyle bir tepeden bakar ki feleğinizi şaşırırsınız

Yüksekdağ: Halk size öyle bir tepeden bakar ki feleğinizi şaşırırsınız

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Kibrinden geçilmeyenler, halkımızın tepesine diktatörler kuranlar, böyle böbürlenmeyin. Bu halk size öyle bir tepeden bakar ki feleğinizi şaşırırsınız. Artık bizleri baraj altında bırakmaya çalışanlar baraj altında kaldı." dedi.

HDP'nin seçim başarısını kutlamak amacıyla Van ve ilçelerinde yapılan kutlamalar mitinge dönüştü. Van'da kutlamalar Musa Anter Kavşağı'nda düzenlendi. Kutlamalara HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Van milletvekilleri, HDP Van il eş başkanları ile vatandaşlar katıldı. Kutlamalara 'AKP il binasında 7.1 şiddetinde deprem', 'Seni Başkan Yaptırmadık' ve benzeri ifadeler yazılı çok sayıda döviz açıldı. Alanda meşaleler yakılarak havai fişekler atıldı.

Bütün Türkiye'nin tarihsel bir zaferi konuştuğunu söyleyen Yüksekdağ, seçim sonuçlarındaki rakamlara bakılmadan tek kazananının Halkların Demokratik Partisi, Biz'ler olduğunu söyledi. Her yerde umudu, başarıyı misliyle katladıklarını ifade eden Yüksekdağ, "Özgürlük denizine dalanlar kazandı. Her yerde gelecek umudu kazandı. Biz böyle de sözümüzü tuttuk. Bize zulmü, haksızlığı, inkarı dayatanlar, kibrinden geçilmeyenler, halkımızın tepesine diktatörler kuranlar, böyle böbürlenmeyin. Bu halk size öyle bir tepeden bakar ki feleğinizi şaşırırsınız. Artık bizleri baraj altında bırakmaya çalışanlar baraj altında kaldı. Sömürüyü, zulmü, çözümsüzlüğü dayatanlar baraj altında kaldı. Barajı aştığımız yetmezmiş gibi denizlere açıldık. Van denizinin ve bütün özgürlük denizlerinin ufku ve güzelliği kazandı." diye konuştu.

Yeni yaşamın eşiğinde söyledikleri her sözün arkasında duracaklarının altını çizen Yüksekdağ, "Özgürlüğü bu topraklara getireceğiz. Her toprağımızda barışı egemen kılacağız. Demokrasi dedik. Her yerde bütün ezilenler için demokrasiyi hep birlikte inşa edeceğiz. Eşitlik dedik. Bu ülkede inkar edilen tek bir halkı inanç kalmayacak. Kürt halkı bu umutla bugün kucaklaşıyor, ortak yaşamı bugün kuracağını ilan ediyor. Zulme, saldırılara, insanlık dışı dayatmalara inat Kürt halkının barış iradesi kazandı. Bütün Türkiye'yi güzelleştirecek siyasi çizgi de budur. Yüzde 10 barajı da tarihin çöplüğüne atıldı. 80 darbesinin faşist anayasası bugünden itibaren hükümsüzdür. Halklarımız yeni bir anayasa yazmaya başladı. Türkiye'nin yeni demokratik anayasasını yazıyoruz. Türkiye halkları yeni bir demokrasi ve anayasaya kavuşacak. Bu kadar büyük bir başarının altına imza attık. 13,1, tarihte yepyeni bir sayfa açtı, sandıklarda bir devrim yaptı. Bu devrimi bütün Türkiye'ye kazandıran sizlersiniz." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Yüksekdağ, sahnenin dört bir tarafını dolduran partilileri selamladı ve ardından HDP'li milletvekilleri ile sahnede halay çekti. CİHAN
<< Önceki Haber Yüksekdağ: Halk size öyle bir tepeden bakar ki feleğinizi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER