Yüksekova'ya giriş-çıkış yasak

Yüksekova'ya giriş-çıkış yasak

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün gece ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Sokaklarda yaşanan çatışma sabaha kadar sürdü. Gece yaşanan olayların ardından Yüksekova adeta hayalet şehre döndü.

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği dün gece 23.00'ten sonra Orman ve Eski Kışla mahallelerinde silah ve patlama sesleri duyuldu. Bir çok kişi yasağa rağmen sokağa çıkarak tencere tava çaldı, operasyonu protesto etti. HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, olaylarda 3 kişinin öldüğünü, 7 kişinin de yaralandığını söyledi. Ancak konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Yüksekova Ddevlet Hastanesi'nde sadece PKK'lı olduğu ileri sürülen 1 kişinin cesedinin blunduğu belirtildi. Orman Mahallesi'nde çıkan çatışmada evine top mermisi isabet eden imam İbrahim Akdoğan, komşuları tarafından hastaneye götütüldü. Elinden yaralandığı öğrenilen imam, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Yüksekova'da çatışmalar gün ışıyınca kesildi. İlçede sessiz bekleyiş sürüyor. Kepenklerin kapalı olduğu ilçede güvenlik güçleri bir çok noktada barikat kurdu. Şehrin giriş ve çıkışları güvenlik güçleri tarafından kapatılmış durumda. Çatışmaların yaşandığı mahallelerde bir çok ev ve işyerine mermi isabet ettiği, bazı evlerin de yandığı iddia edildi.yasak-1869115.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Yüksekova'ya giriş-çıkış yasak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER