Yüksekova'da patlama

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde Orman Mahallesi'nde meydana gelen patlamada 4 kişi yaralandı. İlçe çevresindeki yüksek tepelere helikopterlerle asker indirildi.

Yüksekova'da patlama

Sokağa çıkma yasağının bugün saat 22.00'da başlayacağı Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Orman Mahallesi'nde patlama meydana geldi. Patlamada aralarında 'Jinha' (Kadın Haber Ajansı) muhabiri Gülfidan Ataman'ın da bulunduğu 4 kişi yaralandı. Mahalle sakinleri patlamanın mahalleye düşen havan mermisinden kaynaklandığını öne sürdü. Yüksekova'da hava hareketliliği görüldü. Yüksekova Tümen Komutanlığı'ndan havalanan helikopterlerle ilçenin çevresinde bulunan tepelere asker indirildi.


VALİLİK: DUYURU TERÖR ÖRGÜTÜ UNSURLARININ TESLİM OLMALARINA YÖNELİK İHTARDIR

Hakkari Valiliği Yüksekova İlçesi'nde bugün saat 22.00'da başlayacak sokağa çıkma yasağı ve operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi.

"İlimiz Yüksekova ilçe merkezi genelinde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan, çukur, barikat ve bombalı tuzakları temizlemek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlamak ve kamu düzenini tesis etmek üzere; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi çerçevesinde,13 Mart 2016 günü saat 22.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilân edilmiştir. Bu süre içerisinde uygulanacak tedbir ve faaliyetlerin öncelikli amacı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile kamu düzeninin tesis edilmesidir. Bu amaçla yapılacak faaliyetler öncesinde gerekli çalışmalar ve hazırlıklar yapılmıştır. Yüksekova ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı süresince başka bir yerde ikameti tercih etmeleri durumunda, Yüksekova Kaymakamlığı'na veya kolluk görevlileri ile irtibata geçmeleri durumunda Valiliğimizce gerekli destek sağlanacak. İlçede yaşayan vatandaşlarımızın, faaliyetleri icra edecek olan kamu görevlilerimiz ve güvenlik güçlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır. Bu kapsamda 112 acil sağlık hizmetlerimiz devam edecek, nöbetçi eczanemiz açık bulunacaktır. Gebe, aşı takibi, diyaliz hastaları ile kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza ilişkin gerekli tedbirler alınmıştır. Yeterli erzak, içme ve kullanma suyu, çocuk bezi ve maması dahil hijyen setleri temin edilmiş olup, operasyonlar boyunca vatandaşlarımızın gerekli ekmek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla fırınlar açık tutulacaktır.

112, 155 ve 156 acil çağrı hizmetlerinin kapasitesi artırılmış ve iletişim altyapısı güçlendirilmiştir. Bu duyurumuzun amacı teröristlerce kandırılmış vatandaşların bir an önce barikatların arkasından çıkmaları ve evlerine, ailelerine, okullarına veya işlerinin başına dönmelerine yönelik bir çağrıdır. Bu duyurumuz aynı zamanda ilçeyi bombalarla, çukur ve barikatlarla yaşanmaz hale getiren bölücü terör örgütü unsurlarının, biran önce teslim olmalarına yönelik bir ihtardır."



<< Önceki Haber Yüksekova'da patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER