Yumruk davasında Sarıgül'e bin lira ceza


Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün seçim çalışmaları sırasında kendisine küfrettiği belirtilen bir vatandaşa yumruk attığı iddiasıyla açılan davada Sarıgül'e bin lira, karşı tarafa ise 7 bin lira adli para cezası verildi.

İstanbul 49 Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya müşteki sanıklar Mustafa Sargül ve Mustafa Suver katılmadı. Taraların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada Sarıgül'ün ekibinde bulunan iki kişi tanık olarak dinlendi. Tanıklar Sarıgül'ün yumruk attığını görmediklerini ancak karşı tarafın sürekli küfrettiğini belirtti.

İfadelerin ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, olay görüntüsü, tarafların ve tanıkların ifadeleri, Adli Tıp Kurumu raporu ve diğer deliller doğrultusunda tarafların birbirlerine karşı iddia edilen suçu işlediklerinin anlaşıldığını belirtti. Buna göre, Mustafa Sarıgül'e basit yaralamadan, Suver'e de kamu görevlisine alenen hakaretten ceza verildi.

Mahkeme Suver'e hakaret suçundan 90 gün adli para cezası verdi. Hakaretin kamu görevlisine yönelik olması nedeniyle ceza önce 365 güne, suçun alenen işlenmesi nedeniyle de 425 güne çıkarıldı. Sanığın iyi halini göz önüne alan mahkeme cezayı 350 gün olarak belirledi. Suver'e günlüğü 20 liradan 7 bin lira adli para cezası verildi.

Sarıgül'e basit yaralama suçundan 120 gün adli para cezası veren mahkeme, suçun küfredilmesi nedeniyle tahrik altında işlendiği gerekçesiyle cezayı 60 güne indirdi. İyi hal indirimi de yapan mahkeme, Sarıgül'ün cezasını 50 gün olarak kararlaştırdı. Günlüğü 20 liradan bin lira adli para cezasına çevrildi.

İki sanık hakkında da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. 5 yıl denetim süresi içerisinde taraflar başka bir suç işlemezse dava ortadan kalkacak.

Mahkeme, Sarıgül'den adli tabip, bilirkişi ve posta giderleri olmak üzere 245 lira tahsil edilmesine, Suver'den de bilirkişi ve post gideri karşılığı 145 lira alınmasına karar verdi.

2014 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Sarıgül, Feshane'de Trabzon Günleri programına katılmıştı. Burada, Sarıgül ve ekibi ile karşıt bir grup arasında tartışma yaşandığı belirtilmişti. Mustafa Suver'in Sarıgül'e yönelik küfürler ettiği ileri sürülürken Sarıgül'ün de yumruk attığı iddia edilmişti. Suver'in şikayeti üzerine soruşturma başlatılmıştı. Sarıgül de karşı taraftan şikayetçi olmuş ve dava açılmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Yumruk davasında Sarıgül'e bin lira ceza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER