Ege'de ada kampları doldu taştı

Yunanistan’ın Lesvos (Midilli) Adası'nda göçmen kamplarının artık daha fazla göçmen ve mülteci barındıramaması sebebiyle göçmenler anakaraya naklediliyor.

SHABER3.COM

Yunan Vatandaşı Koruma Bakanlığı, kapasitesinin üstünde göçmen ağırlayan Lesvos adasındaki göçmen kamplarında mevcut doluluğu azaltmak amacıyla bugün bin 500 göçmeni anakaradaki başka merkezlere nakletme kararı aldı. 

Midilli’deki Moria göçmen merkezinde bulunan yaklaşık 1500 göçmen önce Selanik’e daha sonra da Nea Kavala bölgesine aktarılacak.

GÖÇMEN SAYISI 11 BİNİ AŞTI

Ahvalnews.com'dan Evren Dede'nin haberine göre iltica talebinde bulunan yaklaşık 650 kişinin sabah saatlerinde ayrılması, diğerlerinin ise daha sonra nakledilmesi bekleniyordu.

Sadece Pazar günü 200 göçmenin ulaştığı Midilli’de bulunanların sayısı 11 bini aşmış durumda. Son bir haftada adaya ulaşanların sayısı ise 1.000 civarında ve adada 2015 yılındaki göçmen krizini hatırlatan günler yaşanıyor.

Yunan basını göçmen akınlarındaki artışın, Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki yaklaşık 500 bin göçmen arasındaki kayıt dışı göçmenleri gönderme kararına bağlıyor.

ERDOĞAN'IN AB'YE KARŞI SOPASI

Son dönemde göçmenlerin şehir dışındaki kamplara taşındığı ve oradan da büyük paralar karşılığında göçmen tacirleri aracılığıyla Türkiye’den uzaklaştırıldığı iddia ediliyor. 

Yine haberlerde, göç dalgasındaki artış "Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerek Yunanistan’a gerekse de Avrupa Birliği’ne (AB) karşı kullandığı sopa” olarak yorumlanıyor.

<< Önceki Haber Ege'de ada kampları doldu taştı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER