Yunan-Makedon sınırında 4 bin çocuk hastalık riski altında


Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki Idomeni'de kamp çadırlarında bekleyen 10 bin mültecinin 4 binini çocuklar oluşturuyor. Bunların çoğu da 5 yaşın altında. Doktorlar, kamp şartlarının çocukların sağlığı için tehlikeli olduğunu belirtiyor.

Suriyeli Dilberin henüz 2 yaşında ve akciğer enfeksiyonuna yakalanmış. Annesi Narin, sınırda beklerken çocuğun hastalığının şiddetlendiğini söylüyor. "İshal ve kusma var. Dün daha iyi olur diye hastaneye gittik. Ama hâlâ hasta. Diğer çocuklarım da hasta." diyor.

Doktor Angeliki Kosmatopoulo ise hafif rahatsızlıkların çocuklarda kamp şartları sebebiyle astım ve bronşit gibi tehlikeli hastalıklara dönüşebildiğini söylüyor. Hastalanan çocuklar bölgedeki sağlık merkezlerine götürülüyor fakat bu yerlerin de kapasitesi sınırlı.

Mülteciler soğuk havada ısınmak için çöp ve plastik malzemeleri yakıyor. Bunlardan çıkan zehirli duman da özellikle çocukları etkiliyor. BM görevlisi Babar Baloch, haftalardır sınırda, yağmur altında ve soğukta bekleyen mültecileri basit kamp çadırlarının yeterince korumadığını belirtiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Yunan-Makedon sınırında 4 bin çocuk hastalık riski altında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER