Yunanistan AB ülkelerine uçuşları açıyor: Tek şart var!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 11 2021
Yunanistan Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşısı olan, salgına yakalanıp iyileşen ya da testleri negatif çıkan yabancı turistlerin 14 Mayıs'tan itibaren tatil amacıyla ülkeye giriş yapabileceğini açıkladı.
Güney Kıbrıs Rum Kesimi salı günkü duyurusunda ülkeye giriş yapmak isteyen yabancı turistlere en az 7 gün öncesinden 2 doz Covid-19 aşısını da olma şartı getirmişti.
Euronews'in haberine göre Yunanistan Turizm Bakanı Harris Theocracis yaptığı açıklamada her ihtimale karşı yabancı turistlere hava alanlarında rastgele testler yapılacağını, sonuçları pozitif çıkan kişilerin geçen seneki gibi 24 saat sonra değil anında karantinaya alınacağını duyurdu.
Tüm turistlerin Covid-19 ile alakalı sağlık giderlerinin devlet tarafından karşılanacağını ifade eden Theocracis, koronavirüs salgınıyla alakalı tüm uygulamaların Yunan vatandaşları ya da yabancı turistler için aynı olacağını kaydetti.
Ülkede geçen seneki gibi kamuya açık alanlarda maske takmak zorunlu olacak ve nisan ayında Avrupa Birliği (AB) içerisinden gelen turistlere bir pilot uygulama gerçekleştirilecek. İsrail gibi AB dışından olan ancak aşılama konusunda kademe kaydeden ülke vatandaşları da bu uygulamaya dahil olabilecek.
Yapılan tüm planlara rağmen Sağlık Bakanı Theocracis her an her şeyin değişebileceğini, sınırların açılması uygulamasının ileriki bir tarihe alınabileceğini de sözlerine ekledi.
Yunanistan genelinde şu anda akşamları sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Bazı şehirlerden bir diğerine gitmek de belirli kurallar çerçevesinde sınırlandırılmış durumda. Ülkede sadece bakkal, benzinlik ve eczane gibi temel mal ve hizmet veren dükkanlar açık. Bunun yanında, kapalı ya da açık mekanlarda kalabalık toplantılar yapmak da Covid-19 yasakları arasında.
Güney Kıbrıs kapılarını aşı sertifikasına sahip İngiliz turistlere de açacak
Öte yandan Güney Kıbrıs 1 Mayıs 2021'den itibaren AB'den ayrılan ve farklı Covid-19 varyantlarının tes
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yasadışı bahis baronu, 'Ersan Şen pişmanlığını' anlattı2.THY, İran seferlerini iptal etti!3.Trump’tan ‘Venezuela’ya ikinci saldırı çıkışı4.'Cebimizden 5 kuruş çıkmayacak' denmişti: Şehir hastaneleri kara delik oldu!5.İstanbul Baro yönetimi beraat etti!
6.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı7.Borsa İstanbul’da manipülasyon soruşturması: 15 kişi tutuklandı8.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon9.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!10.Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutuklandı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ








