'Yunanistan batıyor' diyerek oy isteyen Çelik'ten HDP'ye 'sevecenlik' eleştirisi

'Yunanistan batıyor' diyerek oy isteyen Çelik'ten HDP'ye 'sevecenlik' eleştirisi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, HDP'nin barajı aşmak için topluma şirin gözükmeye çalıştığını söyledi. Çelik, 'Yunanistan batıyor' diyerek vatandaşlardan partisine oy vermesini istedi.

7 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Bursa'da Emek Mahallesi'nde vatandaşlarla kahvaltıda buluşan Bakan Çelik, Türkiye bin bir türlü badireleri, bin bir zorlukları aşarak buraya geldiğini dile getirdi. Bakan Çelik, şunları kaydetti: "Bu kazanımların kıymetini bilmemiz gerekiyor, yeniden bir kaosa, yeniden bir Türkiye'yi koalisyonlara iç çekişmelere itmeme adına burada bilinçli ve şuurlu hareket etme zorunluluğu olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Duygusallığa, bölgeselliğe yer yok. Partizanlığa, particiliğe yer olmaması gerektiği inancı içerisindeyim. AK Parti'nin boşluğunu dolduracak bir siyasi hareket yokken, burada ülkenin bir maceraya sokulmasının faturasına katlanmak adeta mümkün değildir."

KOSKOCAMAN DEVLET BATIYOR

Faruk Çelik, Yunanistan, Suriye ve Irak'taki gelişmeleri örnek göstererek vatandaşlardan oy istedi. Çelik, şöyle devam etti: "Çevrenize bakacaksınız asanlar, kesenler, atanlar tutanlar var, çeşitli devletler. Yunanistan'da da yakın zamanda seçim oldu, çok şey attılar, tuttular ama ülkenin iflasını engelleyemediler. Şu anda koskocaman bir devlet can çekişiyor diyebiliriz, ne olacağı belli değil. Borcunu ödeyemeyen, maaşları ödemekte zorlanan, ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olan bir devlet yanımızda komşu. Diğer tarafta Doğu'da Suriye'de, ırak'ta yaşanılanları hepiniz görüyorsunuz."

HDP BATI'DA SEVECEN AMA DOĞU'DA TEHDİT EDİYOR

Batı şehirlerinde HDP'nin barajı geçmek için sevecen tutum sergilediğini iddia eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, şöyle devam etti: "Birileri barajı geçmek için olmadık görüntüler sergiliyor. Bir barajı aşalım, beni sevecen görün. İyide arkandaki silah ne olacak, arkandaki tehdit ne olacak? Onu ortadan kaldırmadan, bertaraf etmeden senin barajı aşmanın bu millete faturası ne olacak? Bunu mutlaka tüm kardeşlerimizin düşünmesi gerekir. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanın sesini yükseltmesinin nedeni; demokrasiye , demokratik ortama bir müdahale değil bu, demokratik ortamın zedelenmesi anlamında değil. Silahla demokratik ortamı, özgür iradeyi zedeleyenlere karşı mutlaka sağlam duruş sergilememiz gerekiyor. Silahla demokrasi yan yana olmaz. İnsana 'Ey muhtar, şu sandıkta bir fire çıkarsa bunun bedelini sen ödersin" diyorsanız bunun adı demokrasi değil, bundan demokrasi çıkmaz. Onun için yıllardır silahlar gömülsün ve demokratik yarış olsun. O demokratik yarışta ister başbakan ister cumhurbaşkanı ister bakan ol, onda problem yok. Ama silahlı bir demokratik görüntü içinde buralara gelip sevecen; ama Doğu'da ben şimdi Şanlıurfa'dan geliyorum, orada her türlü tehdidi savuracaksınız, insanları sindireceksiniz, bunun adı demokrasi, demokratik mücadele değil."

BİN LİRA EMEKLİ MAAŞI ALAN VAR AMA 4 BİN LİRA ALAN DA VAR

Muhalefet partilerinin asgari ücret ve emekli maaşlarına yönelik vaatlerini de sert dille eleştiren Çelik, "Sahneye çıkmış, nasılsa iktidar olma şansım yok, o yüzden asgari ücretle çalışan kardeşime mavi boncuk sallayalım güzel cümleler edelim de belki gönlünü çalarız diye oy avcılığına çıkmak bir devlet adamına yakışır mı? Emekli kardeşim bin lira maaş alıyor diyelim, bin 300, lira 4 bin lira maaş alan da var. Bunları istismar edip olmayan bir imkanı vereceğim diye emekliden 5-10 oy alacağım diye konuşmak devlet adamlığı mıdır?" dedi.

TAYYİP ERDOĞAN SİZE NE YAPTI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yalnız bırakılmak istendiğini iddia eden Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Adamların dertleri açık; sandıkta mücadele edemedikleri, mağlup edemedikleri Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanlığı köşkünde yalnız bırakmak. Yani hükümet ayağını çekecekler, Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakacaklar. Hesap kitap bu. Yani kinleri nefretleri bitmedi. Ne yapmış size Tayyip Erdoğan ya, ne yapmış? İstanbul'dan İzmir'e kadar otoyol yapıyor Tayyip Erdoğan, boğaz geçişi yapıyor, her taraf duble yol, hastane yapıyor, her tarafa yatırım yapıyor." CİHAN
<< Önceki Haber 'Yunanistan batıyor' diyerek oy isteyen Çelik'ten HDP'ye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER