Yunanistan'da referandum hazırlıkları sürüyor


Yunanistan'da Pazar günü yapılacak referandum için hazırlıkar sürüyor. Ülkenin Euro Bölgesi'nden çıkmasıyla sonuçlanabilecek referandum için okullara sandık ve paravanlar getirildi. Bu arada bugün yayınlanan bir anket kreditörlerin önlemler paketine 'evet' diyeceklerin küçük farkla olduğunu gösterdi.

Alco Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen ankete göre seçmenlerin yüzde 44,8 önlemlere 'evet, yüzde 43,4'ü ise 'hayır' demeyi düşünüyor. Anketin hata payının yüzde 3,1 olması ise sonucun bu ankete göre de net olmadığını gösteriyor. Referandum kararı alan Başbakan Aleksis Çipras, vatandaştan 'hayır' oyu vermelerini ve kreditörlerle pazarlık güçlerini artırmasını istiyor. AB yetkililerin ise 'hayır' sonucunun Yunanistan için durumu daha da kötüleştireceği uyarısını yapıyor.

REFERANDUM DANIŞTAY'A TAŞINDI

Bu arada iki vatandaş Danıştay'a başvurarak referandumun anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptalini istedi. Bazı vatandaşlar ise referandumun meşru olduğu savıyla Danıştay'a başvurdu.

Referandumun iptalini isteyenler, taraflar arasında gizlice müzakere edilen finansal meseleleri vatandaşın bilmediğini belirterek, bilmedikleri bir konuda karar vermelerinin de talep edilemeyeceğini savunuyor. Danıştay'ın iptal başvurusu ile ilgili kararını bugün vermesi bekleniyor.

Vatandaşların ise AB kurumlarına güvenleri ciddi manada sarsılmış durumda. Sandıkların okullara yerleştirilmesiyle görevlendirilen belediye işçisi Yorgo, "Bu kurumlar bizim için ne yapıyor? Bizimle oyun mu oynuyorlar? Ne istiyorlar? Kendi paramız ve yönetimimiz olmalı." dedi. Yanni adlı işçi ise "68 yaşındayım ve hâlâ çalışıyorum. Yoksa aç kalırım." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Yunanistan'da referandum hazırlıkları sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER