Yunanistan: 'İnfaz emri Yunanistan'dan verildi' haberleri komplo senaryosu


ATİNA (CİHAN)- Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Konstantinos Kutras, Türkiye medyasında çıkan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı infaz emrinin Yunanistan'daki DHKP-C'nin lider kadrosu tarafından verildiğine dair iddiaları "komplo senaryosu" şeklinde yorumladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kutras, gazetecilerin Türk medyasında çıkan Savcı Kiraz'ı şehit eden DHKP-C üyelerinin vur emrini Yunanistan'daki üst düzey üyelerden aldıklarına ilişkin bir soruyu cevaplandırdı. Yunanistan'ın terörizmden çok ağır bedel ödediğini ve bu tip yayın ve yorumların kesinlikle yapılmasına olanak bulunmadığını belirten Kutras, "Haberler, hayal gücü ve anlatılması zor komplo senaryolarının çok ötesindedir." şeklinde yorumladı.

Yunanistan'da özellikle 2013 ve 2014 yıllarında yapılan operasyonlarda eylem hazırlığı içerisinde olan DHKP-C'nin üst düzey üyeleri, çok sayıda ağır silah, mühimmat ve patlayıcı ile birlikte ele geçirilmişti. DHKP-C teröristlerinin 2013 yılında yapılan yerel seçimler öncesi Türkiye'de eylem yapmaya giderken yakalanmışlardı.

DHKP-C'nin lider ve üst düzey üyelerin de aralarında bulunduğu 10 civarında kişi ülkenin farklı cezaevlerinde yatıyor. Bunlar arasında DHKP-C'nin lideri olduğu ifade edilen Hüseyin Fevzi Tekin, Çağlayan Adliyesi'nde öldürülen Şafak Yayla'nın ağabeyi Mehmet Yayla, Sabancı suikasti faillerinden İsmail Akkol, 19 Mart 2013'te Ankara'da Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi saldırılarına katıldıkları şüphesiyle aranan Hasan Biber bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Yunanistan: 'İnfaz emri Yunanistan'dan verildi' haberleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER