Yunanistan mülteci konusunda endişeli
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 3 2016
Türkiye'nin mülteci anlaşmasıyla ilgili açıklamaları Atina yönetimini endişelendirdi. Yunanistan AB'den B planı hazırlanmasını istiyor.

Yunanistan, mülteci anlaşmasının Türkiye tarafından feshedilmesi ihtimaline karşı yeni bir plan hazırlanabilmesi için Avrupa Birliği'ne (AB) çağrıda bulundu.
Yunanistan Göç Bakanı Yannis Muzalas, Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin "mülteci anlaşması başarısızlığa uğrayabilir" şeklindeki uyarısının kendilerini son derece endişelendirdiğini söyledi. Muzalas acilen B planına ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.
Yunan Bakan, Türkiye'nin mültecilerin geçişine yeniden izin vermesi durumunda ne gibi adımlar atılabileceğinin düşünülmesi gerektiğini belirtti ve AB üyesi ülkelerin mültecilerin kabulünde daha fazla gönüllülük göstermelerini istedi. Muzalas “Mülteciler belli başlı ülkeler değil, bütün AB üyeleri arasında paylaştırılmalıdır” dedi.
Türkiye mültecilerin geri kabulü karşılığında vaat edilen vize muafiyetinin en geç ekim ayı sonunda yürürlüğe girmemesi durumunda anlaşmanın geçersiz kalacağı tehdidinde bulunmuştu. Mart ayında varılan anlaşma uyarınca Türkiye, Yunan adalarına geçen ve iltica hakkı bulunmadığına karar verilen mültecileri geri alıyor, başvurusu kabul edilmeyen her Suriyeli karşılığında da Türkiye'den AB'ye yasal yollarla Suriyeli gönderiliyor.
Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden sonra deniz yoluyla Yunan adalarına kaçan mülteci sayısında önemli azalma olmuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


