Yunanistan: Türkiye göçmenler için sınırı yeniden açtı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 25 2020
Yunanistan, Türkiye'nin tıpkı şubat ayında olduğu gibi göçmenlerin Avrupa'ya geçişi için yeniden sınır kapılarını açtığını duyurdu.
Şubat ayında Pazarkule Sınır Kapısı'na binlerce göçmenin dayanmasını teşvik eden, Yunan adalarına geçişte göçmenlere sahil güvenlik yetkilileri tarafından destek de sunan Türkiye ile Yunanistan arasındaki kriz, koronavirüs (Covid-19) salgınının hız kesmesiyle yeniden başladı.
Ara bölgede sıkışan yüzlerce göçmen ile Yunan polisi arasında zaman zaman çatışmalar yaşanmış, Türkiye, Avrupa'ya yönelik 'sınır kapılarını açar, mültecileri gönderirim' tehdidinde ilk kez somut bir adım atmıştı.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin sığınmacılar için sınırları yeniden açtığı ve Türk sahil güvenliğinin de sığınmacı botlarına Yunan adalarına kadar eşlik ettiğini öne sürdü.
DW Türkçe'nin haberine göre, AB Dış İşleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borell ile Türkiye-Yunanistan sınırındaki Kastanies (Kestanelik) geçiş noktasında incelemelerde bulunan Dendias, Türkiyeli yetkilileri de göçmenlerin Yunanistan'a geçişlerine yardım etmekle suçladı ve sahil güvenlik botlarının, Yunan adalarına kadar göçmenlere eşlik ettiğini savundu.
Türkiye'yi Akdeniz'de güven, barış ve istikrara zarar vermekle suçlayan Dendias'a Borell'den de destek geldi. Borell, "Avrupa Birliği'nin dış sınırlarını korumakta kararlı olduğumuz çok nettir" ifadelerini kullandı.
Borell, "Ortak çıkarların korunması ve bölgesel istikrarın güçlendirilmesi için Türkiye ile diyalog adımları atma niyetinde olduklarını” kaydetti.
Öte yandan AB dönem başkanlığını 1 Temmuz'dan itibaren üstlenecek Almanya, AB'nin mülteci politikaları konusunda reform adımları atmak istiyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


