Yunanistan'da bir geri itme vak'ası daha
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 17 2020
Yunanistan sahil güvenlik polisi, Ege Denizi üzerinden Yunan karasularına ulaşan 17 kişilik siyasi sığınmacıyı taşıyan tekneyi dün Türkiye kara sularına dönmeye zorladı. Dört çocuk ve 13 yetişkini taşıyan teknenin Yunan polisi tarafından itildiği anların görüntüsü sosyal medyada yayınlandı.
Türkiye’ye zorla geri itilen grubun kaydettiği görüntülerde teknenin başka bir tekne tarafından halatla çekildiği görülüyor.
Euronews’ten Zübeyir Koçulu'nun ulaştığı bilgilere göre Ayvacık sahilinden sabaha karşı ayrılan tekne dün saat 8 sularında Yunan karasularına girdikten kısa süre sonra Yunan polisi tarafından Midilli Adası'na 3 km kala durduruldu.
SİLAH DOĞRULTTULAR
Silahlarını sığınmacılara doğrultan polisler, siyasi sığınma talebinde bulunmalarına rağmen grubu Türkiye'den gelen grubu Türkiye karasularına bıraktı.
Bir süre sonra bölgeye gelen sahil güvenlik ekibi, Ayvacık Sahil Güvenlik Karakolu’na götürdüğü grubu gözaltına alarak haklarında yasal işlem başlattı.
Euronews Türkçe'ye bilgi veren ve isminin açıklanmasını istemeyen yerel kaynaklar, son iki günde Midilli Adası ile Sakız Adası açıklarında Türkiyeli siyasi sığınmacıları taşıyan üç teknenin Türkiye’ye geri itildiğini iddia etti.
Ayvacık’ta yaşandığı iddia edilen olayla ilgili Euronews’in bilgi talebine henüz Yunan makamlarından cevap gelmedi.
İLK GERİ İTME VAK'ASI DEĞİL
Yunanistan-Türkiye sınırındaki insan hakları ihlalleri üzerine çalışmalar yapan Glasgow Caledonian Üniversitesi’nden araştırmacı Dr. Lena Karamanidaou, euronews’e yaptığı açıklamada “pushback” olarak adlandırılan geri itmelerin Yunanistan’da yeni bir uygulama olmadığını söyledi.
Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü, Pro-Asyl gibi sivil toplum kuruluşlarının 2008-2013 arasında yayınladığı çok sayıda rapor, Yunanistan-Türkiye sınırında (Meriç) yaşanan geri itmeleri belgeledi.
2017’den itibaren Me
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı3.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi4.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı5.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest
6.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı7.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!8.Halep'te gerilim! Valilik binası insansız hava aracıyla vuruldu9.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!10.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







