Yunanistan'da seçime geri sayım: Miçotakis tek başına iktidara yakın
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Haziran 23 2023
Yunanistan'da bu pazar yapılacak yeniden seçim öncesi açıklanan son anketler, mayıs seçimlerini önde bitiren Yeni Demokrasi'nin tek başına iktidar olabileceğine işaret ediyor.
Yunanistan, 21 Mayıs seçimlerinde hiçbir partinin tek başına iktidara gelememesinin ardından, 25 Haziran Pazar günü yeniden sandık başına gidiyor. Mayıs seçimlerini önde tamamlayan Kiryakos Miçotakis'in muhafazakâr Yeni Demokrasi (YD) partisi, pazar günkü seçimler öncesi yapılan anketleri önde götürüyor.
Son anketler, Yeni Demokrasi'nin tek başına hükûmeti kurabilecek çoğunluğa ulaşabileceğini gösteriyor. Fakat olası seçim başarısına rağmen, partinin yeni kurulacak mecliste anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşması beklenmiyor.
Seçimlere küçük partiler de ayrı bir heyecanla katılıyor. Son araştırmalara göre, iki sol ve iki aşırı sağ parti yüzde 3'lük barajı aşıp yeni meclise girebilmek için mücadele veriyor.
YD TEK BAŞINA İKTİDAR, KÜÇÜK PARTİLERİN DURUMU BELİRSİZ
Yunanistan'ın büyük medya kuruluşları anket şirketleri ile işbirliğine giderek partilerin son oy oranlarını kamuoyuyla paylaşıyor Son olarak, Pulse, GPO ve Alco şirketlerinin sırasıyla SKAI, Star ve Alpha basın kuruluşlarına sunduğu üç anket, YD'nin 25 Haziran'da yapılacak seçimlerinden sonra tek başına iktidara geleceğini ortaya koydu.
YD ile SYRİZA arasındaki fark 19 ila 23 puan arasında değişirken, küçük partilerin safında meclise girme mücadelesini şimdilik sadece eski meclis başkanı Zoi Konstantopoulou'nun liderliğindeki Özgürlük Seyri kazanmış görünüyor. Eski maliye bakanı Yanis Varoufakis'in liderliğindeki MERA25 şimdilik yüzde 3'lük meclis barajını aşabilmiş değil. Aynı şekilde iki aşırı sağ oluşum NİKİ ve Spartalılar da şu ana dek barajı aşabilmiş değiller.
Küçük partilerin oy oranlarındaki belirsizliğe rağmen her olasılığa hazırlıklı olmak isteyen anketörler dokuz partili bir parlamento senaryosunu hesaplamaya başlamış durumda.
PULSE ANKET
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürü...


