Yunanistan'da tren faciası "geliyorum" demiş
Yunanistan tarihinin en büyük tren faciasında ölenlerin sayısı 57'ye yükselirken devletin demiryollarında yıllardır ihmal ettiği yatırımlar ve yapılan ikazları dikkate almayışıyla ilgili tartışmalar sürüyor.
Larissa kentinde 350 kişi taşıyan yolcu treniyle yük treninin fark edilmeden kilometrelerce aynı rayda birbirine doğru yol aldığı ortaya çıkmış, Başbakan Kiryakos Mitsotakis de trajedinin insan hatasından kaynaklandığını kabul etmişti.
İki trenin kafa kafaya çarpışması sonucu baştaki vagonlarda yangın çıkmış, 1300 dereceye ulaşan ısı nedeniyle söz konusu vagonlara müdahale başlangıçta mümkün olmamıştı. Vagonlardaki cesetlerin kimlik tespiti için DNA testlerine başvurulurken halen 10 kişinin izine rastlanamadığı bildirildi.
Tren faciasıyla ilgili olarak Larissa istasyon şefi tutuklanmış, Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etmişti. Başbakan Mitsotakis de dün gece kaza yerini ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada "Sorumluluklar yerine getirilecek. Larissa'da duyulan 'bir daha asla' sözünün boş laf olarak kalmamasını sağlamak için çalışacağız. Size söz veriyorum" ifadelerini kullandı. Hükümet sözcüsü Yannis İkonomu da bugün yaptığı açıklamada kazanın nedenlerini ve demiryolları projelerindeki 'kronik gecikmeleri' mercek altına alacaklarını açıkladı.
Sendikalar, yıllar boyunca göreve gelen hükümetlerin ihmallerinin son faciaya yol açtığını belirterek "Maalesef ki kadrolu personel sayısının artırılması, eğitim olanaklarının iyileştirilmesi ve her şeyden önce modern güvenlik teknolojilerinin kullanıma sokulması yönünde sürekli dile getirdiğimiz taleplerin hepsi duymazdan gelinmiştir" ifadesini kul
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


