Yunanistan'da yanlış haber yapana para ve hapis cezası geliyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 13 2021
Yunanistan'da yanlış haber yapanlar için para ve hapis cezası uygulanması yönündeki düzenleme planı tartışılırken, Yunanistan yönetimine ise söz konusu öneriyi geri çekmeye çağrısı yapıldığı belirtildi.
Evrensel'de yer alan habere göre Medya Özgürlüğü Acil Müdahale Kuruluşu (MFRR) Yunanistan yönetimini “yanlış haber” yayımlamaktan suçlu bulunan gazetecilere para ve hapis cezası getirecek olan öneriyi geri çekmeye çağırdı. MFRR, tasarıdaki muğlak tanımın ve yaptırımların basın özgürlüğünü ve zaten baskı altında olan bağımsız gazeteciliği engelleyeceğini bildiren bir açıklama yayımladı.
Yunanistan’da Adalet Bakanlığı, “kamuoyunda endişe veya korku meydana getirebilecek veya halkın ulusal ekonomiye olan güvenini sarsabilecek yanlış haberler yaymaktan” suçlu bulunanlara hapis cezaları içeren bir yasa değişikliği önerisi sundu.
"OTOSANSÜR POTANSİYELİ ÇOK BÜYÜK"
Article 19, Avrupa Basın ve Medya Özgürlüğü Merkezi (ECPMF), Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ), Free Press Unlimited (FPU), Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) ve OBC Transeuropa (OBCT) yanlış bilgilerin Yunan toplumu ve dünyadaki diğer devletler için oluşturduğu ciddi tehdidi anladığını ancak basına verilecek cezaların yarardan çok zararla sonuçlanacağını belirtti.
Açıklamada “Dünyanın her yerinde gördüğümüz gibi, bu tür belirsiz ifadelere sahip yasaların öznel yorumu, meşru habercilik sansürüne kapı açabilir. 191. maddenin güçlendirilmesi, gazetecilerin kovuşturma ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalması için yalnızca ek bir yol meydana getirecektir. Doğrudan uygulanmasa bile, bu tür yasalarda otosansür potansiyeli çok büyüktür” denildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...2.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”3.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!4.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?5.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş
6.Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı7.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı8.Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zorladı9.Murat Ongun'un X hesabına ulusal güvenlik gerekçesiyle erişim kısıtlaması10.Karabük’te 80 yaşındaki kadın donarak hayatını kaybetti

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşka...

Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki:...

Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Ne...

50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak...

Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye git...


