Yunanistan'dan Erdoğan'a 'gavur' tepkisi

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'deki seçim konuşmasında kullandığı "gavuru denize döken" deyimi üzerine bir açıklama yayımladı.

SHABER3.COM

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı bir yazılı açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı ifadeyi eleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında şu değerlendirmeler yer aldı: 

"Yunanistan, Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimlerde kazanımlar elde etmek adına dış politika söylemleri kullanımının ve tarihsel olayların komşu ülkelere karşı hasmane bir tutumla kullanılmasının parçası olamaz. Bu ve benzeri kabul edilemez açıklamalar yüzünü Avrupa'ya dönmüş bir Türkiye'yle olan ve Türkiye'yi yönetenlerin de desteklerini iddia ettiği, uzun yıllardır güvene dayalı ilerleyen ilişkimize zarar vermektedir."

Erdoğan, dünkü İzmir mitinginde "Ülkemizin tüm renklerini, tüm zenginliklerini kendinde toplayan İzmir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ordularının 9 Eylül'de yeniden özgürlüğüne kavuşturduğu İzmir, gavuru denize döken, garibi bağrına basan İzmir" ifadelerini kullanmıştı.

Yerel gazetelerden Ekathimerini de habere yer verdi ve "Erdoğan'ın Türk zulmünden kaçan Yunanlar için kullandığı sözlere Yunanistan'dan sert cevap geldi" değerlendirmesini yaptı.
<< Önceki Haber Yunanistan'dan Erdoğan'a 'gavur' tepkisi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER