Yunuseli kanalında çalışmalar sürüyor


Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Çayı'nın bir kolu olan ve yaklaşık 90 yıl önce sel baskınlarının önlenmesi amacıyla yapılan Yunuseli Kanalı'nı ıslah çalışmasıyla ayrıcalıklı bir rekreasyon alanı haline getiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli Kanalı'nın yanındaki kot farkının hafriyat çalışmalarıyla ortadan kaldırıldığını belirterek, 30 metrelik yol üzerinden gelen vatandaşların Yunuseli Bulvarı'na geçerek, buradan da Mudanya'ya kolaylıkla ulaşabileceğini söyledi.

Kenti dikine geçen Gökdere ve Hacivat derelerinde olduğu gibi Nilüfer Çayı'nın bir kolu olan ve olası sel baskınlarının önüne geçmek amacıyla yapılan Yunuseli Kanalı'nda ıslah ve rekreasyon çalışmasının devam ettiğini belirten Başkan Altepe, yaya ve bisiklet yolları, peyzaj düzenlemeleri ve hemen yandaki karayolu kotlarının düzenlemesiyle projenin bölgenin çehresini tamamen değiştireceğini vurguladı.

Çalışmalar kapsamında kanalın havaalanı tarafındaki yol kotlarının hafriyat çalışmalarıyla aynı seviyeye indirildiğini ifade eden Başkan Altepe, "Böylelikle 30 metrelik yolun çevre yolu bağlantısının sağlanacağı önemli bir ana arter kazanmış olacağız. Yunuseli Kavşağı'ndan Mudanya istikametine, Kurşunlu istikametine de bağlantılar sağlanacak. Aynı zamanda Panayır Kavşağı'na buradan geçişi kolaylaştıracak olan güzel bir düzenleme oluyor. Bu yolla birlikte Bursa merkezden Çelebi Mehmet Bulvarı üzerinden gelen vatandaşlarımız, Yunuseli Bulvarı'na geçerek, bu güzergahla şehrin kuzeyine ve sahil bölgelerine ulaşmış olacak. Son düzenlemeler yapılıyor. Bu arada Acemler ile Yunuseli arasında araçların geçebileceği 5 ayrı köprü de yapacağız. Böylelikle bölgeye hem ayrıcalıklı bir resreasyon alanı hem de önemli bir ana arter kazandırmış olacağız." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Yunuseli kanalında çalışmalar sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER