Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan, Vali Büyük'ten laboratuvar desteği istedi


Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Vali Mustafa Büyük'ten, bitki analiz laboratuvarı kurulması konusunda destek istedi. Doğan'ın, bölge çiftçisi adına dile getirdiği destek talebini dinleyen Vali Mustafa Büyük ise konuyu inceleteceğini bildirdi.

Yüreğir Ziraat Odası Yönetim Kurulu, Adana Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette, Oda Başkanı Mehmet Akın Doğan ile birlikte Başkan Vekili Sefa Geylani, Yönetim Kurulu Üyeleri Hulusi Melih Torun ve Ümit Mazman'la, odanın ziraat mühendisleri Gökçe Ateş ve Sezgi İrkin de hazır bulundu.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan, ziyaret sırasında Vali Büyük'e odanın çalışmaları ve üreticilerin sorunları hakkında bilgi verdi. Bölgede yetiştirilen meyve, sebze ve tahıldaki kalıntı analizlerini yapacak bir laboratuvarın bulunmayışının büyük sıkıntısını çektiklerini belirten Doğan, Vali'den bu konuda destek istedi.

Özellikle ihracata yönelik olarak yapılan üretim ve ticarette zirai ilaç kalıntı analizlerinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Mehmet Akın Doğan, "Türkiye'de tarımın başkenti konumunda olan Adana'da böyle bir laboratuvarın olmayışı üreticinin büyük mağduriyetine yol açıyor. Narenciye ihracatının büyük bölümü bölgemiz üretiminden karşılanıyor. Ancak buna rağmen meyve ve sebzedeki kalıntı sorununu tespit edecek bir laboratuvarımız olmayışı büyük eksiklik." diye konuştu.

MANİSA'YA NUMUNE GÖNDERİYORUZ

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Adana'da, Meyve, Sebze ve Tahıl Analiz Laboratuvarı bulunmaması nedeniyle ürün örneklerini Antalya, Manisa gibi uzak illere göndermek zorunda kaldıklarını, bunun da hem zaman hem de maddi kayba neden olduğunu bildirdi. Doğan, "Adana'da kurulacak laboratuvar bizi bu külfetten kurtaracaktır. Ürünlerimizin analizlerini burada yapabileceğiz. Muhtemel sorunları anında tespit edeceğiz. Buna göre çözüm yollarını kısa zamanda geliştireceğiz. Gerektiği takdirde, üreticilere uyarıları yapabileceğiz." ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİYE DÜŞÜK ÜCRETLE HİZMET

Doğan, oda bünyesinde faaliyetini sürdürebilecek olan laboratuvarın, kar amacı gütmeden çiftçiye düşük ücretle hizmet vereceğini bunun da üreticinin maliyet yükünü azaltacağını söyledi. Doğan, "En önemlisi de ihracatta ürünümüzün geri çevrilmesi gibi hem ülkemizi, hem de çiftçimizi, prestij ve maliyet olarak sıkıntılara sokabilecek tehditlerin de önüne geçmiş olacağız." açıklamasında bulundu.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan, laboratuvarın bir an önce Adana'ya kurulması için Adana Valisi Mustafa Büyük'ten destek istedi. Vali Büyük ise yaklaşık 1 milyon lira maliyeti olduğu bildirilen laboratuvar konusunu inceleteceğini söyledi. Büyük, Çukurova'daki bu yöndeki talebin karşılığının ve istenilen laboratuvarın verimli çalışıp çalışmayacağının araştırılması gerektiğini vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan, Vali Büyük'ten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER