Yürek sızlatan tablo

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Ocak 30 2016
7 Haziran seçimlerinden sonra şehit olan asker ve polislerin toplam sayısı 254'e ulaştı.
Yürek sızlatan tablo
2012 yılında 157, 2011'de ise 114 polis ve asker şehit edilmişti. Çözüm süreci başlamadan önceki yıllarda bile bu denli artmayan şehit sayısı bilançonun ağırlığını ortaya koyuyor. 

7 Haziran ile 1 Kasım arasında 167, 1 Kasım'dan bu yana 87 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi tek başına iktidarın terör sorununu çözmediğini gösterdi. Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi Başkanı Ercan Taştekin, süreci terör örgütünün çatışmaya hazırlıkla değerlendirdiğini, gerekenleri yapmayan devletin ise hazırlıksız yakalanması sebebiyle çok şehit verildiğini ifade etti. AKP'nin hazırladığı rapora göre de Güneydoğu'daki çatışmalardan 220 bin kişi etkilendi, 93 bin kişi göç etti.

Son 7 aydır neredeyse her gün gelen şehit haberleri yürekleri dağlıyor. 7 Haziran'dan sonra çözüm sürecinin rafa kaldırılmasıyla terör olayları tırmanmaya başladı. Özellikle süreçte tuzaklanan bombalar patlatıldı, şehirlere stoklanan silahlarla güvenlik güçleri ile çatışmaya girildi. Çözüm sürecinin bitmesiyle başlayan olaylar, süreçten önce yaşanan terör olaylarından daha kötü duruma geldi. Jandarma Genel Komutanlığı'nın yayınladığı yıllık raporlara göre 2007 yılında 144, 2008'de 128, 2009'da 62, 2010'da 94, 2011'de 114, 2012'de 157 güvenlik personeli şehit olmuştu. Çözüm sürecinin başlamasıyla 2013 yılında sadece 3 güvenlik personeli şehit edilmişti. Ancak 7 Haziran seçimlerinin ardından çözüm sürecinin askıya alınmasıyla birlikte terör olayları arttı. Basına yansıyan haberlere göre 7 aydan bu yana devam eden terörle mücadelede 254 güvenlik güçleri şehit oldu. Özellikle üst rütbeli asker ve polislerin şehit edilmesi PKK'nın süreç boyunca şehirdeki yapılanmasını gözler önüne serdi. AKP'nin 1 Kasım seçimleri için tek başına iktidar olması halinde terörü sona erdireceği söylemi ise sözde kaldı.


HAMİT KÖSE (ŞEHİT AİLELERİ FEDERASYONU BAŞKANI):Şu anda güvenlik güçleri askerler, polislerin azimli bir şekilde terör örgütü PKK'nın üzerine gidiyor. A

Bu haberler de ilginizi çekebilir