Acı haberler üst üste geliyor

Kars'ta süren operasyonlarda 2 asker şehit oldu. Erzurum'da ise uçurumdan düşen bir asker şehit oldu.

Acı haberler üst üste geliyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bugün PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.
Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, kazdıkları hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için 14 Mart'ta başlatılan sokağa çıkma yasağından sonra asker ve polisin müşterek başlattığı operasyon sürüyor.
Operasyon kapsamında bugün saat 11.00 sıralarında Abdülkadirpaşa Mahallesi'nde çıkan çatışmada ağır yaralanan bir uzman çavuş kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
KARS KAĞIZMAN’DA DA BİR ASKER ŞEHİT OLDU
Genelkurmay Başkanlığı, bugün Kars’ta gerçekleştirilen bir operasyonda yaralanan bir askerin şehit olduğunu bildirdi.
TSK’dan yapılan açıklamada “Kars ili Kağızman ilçesi kırsalında icra edilen operasyonlar esnasında ağır yaralanan kahraman bir silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 16 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 08.15'de şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz” denildi.
PKK operasyonunda uçuruma düşen uzman çavuş şehit oldu
Ağrı Dağı'nda PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonda görev alan Jandarma Uzman Çavuş Kazım Ay (26), uçuruma düşerek ağır yaralandı. Erzurum, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Ay, bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.
Şehit Kazım Ay'ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Adli Tıp'ta son kez şehit Ay'ın yüzüne bakan eşi Solmaz, babası, annesi ve kız kardeşi fenalık geçirdi. Ambulansa alınan şehidin ailesine sakinleştirici verildi.
Adli Tıp morgundan şehit Uzman Çavuş Kazım Ay'ın Türk bayrağına sarılı cenazçesini silah arkadaşları, tekbir sesleri ile bir süre omuzlarında taşıdıktan sonra cenaze aracına bıraktı. İkisi kız biri erkek 3 çocuğu olan şehidin babası Mustafa Ay, "Vatan sağolsun. O benim tek oğlumdu. Ben ona, o da ikiz çocukları Yusuf ve Yiğit'e doyamadan gitti. 5 yıllık askerdi. Birkaç gün sonra yeni görev yeri açıklanacaktı" diye konuştu. Havalimanında düzenlenen töreninin ardından şehit Kazım Ay'ın cenazesi memleketi Aksaray'a gönderilecek.
DHA
<< Önceki Haber Acı haberler üst üste geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER