'Yurtdışına çıkışı zorlaştıralım, turizm büyüsün'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 15 2017
Türkiye'de turizm bitirildi, turizm derneklerindese mizah dergilerine konu olacak öneriler geliyor
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkan Yardımcısı, Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Uğurlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yurtdışına tatile gitmeyin, tatilinizi yurtiçinde yapın” çağrısına ilginç bir öneri ile destek verdi. Türk vatandaşlarının yurtdışına çıkışlarının zorlaştırılması gerektiğini savunan Uğurlu, bu konuda hükümetin radikal kararlar almasını beklediklerini söyledi.
Türk vatandaşlarının yurt dışına çıkışlarının zorlaştırılması gerektiğini savunan Uğurlu, bu konuda hükümetin radikal kararlar almasını beklediklerini söyledi. “Yaptırım olmazsa iç turizm pazarı canlanmaz” diyen Uğurlu, “Tatilcinin iç pazara yönlendirilmesi için bir takım yasaklar, vergi yükleri konulmalı” görüşünü savundu.
Uğurlu, “Mesela Tarkan çıksa, ‘Ben tatilimi bu sene Türkiye’de yapıyorum’ dese süper olmaz mı?” dedi.
“TARKAN ÇAĞRI YAPSIN”
Hürriyet'te yer alan habere göre, iç pazarın canlandırılmasında Reklam çalışmalarının da etkili olacağını belirten Uğurlu, “İç pazarın canlanması için Türkiye’de sevilen sanatçıları değerlendirebiliriz. Mesela Tarkan çıksa, “Ben tatilimi bu sene Türkiye’de yapıyorum” dese süper olmaz mı? Bu tür isimlerin yorumları, önerileri dikkat çeker. Tatilci bu tür şeylerden etkilenir. O zaman bavulunu alıp yurtdışına kaçmaz. Bunların bir an önce planlanması gerekiyor” diye konuştu.
“BAKANLA GÖRÜŞÜYORUZ”
Bu fikirleri hükümetin üst düzey yetkililerine aktardıklarını vurgulayan Uğurlu, şöyle dedi:
“Turizmcilerin ciddi kredi borçları var. Eğer sezon bu şekilde giderse birçok sektör bu durumdan etkilenecek. Biz bunu her ortamda anlatıyoruz. G-20 Liderler Zirvesi programında üst düzey isimlerle çok sıcak ilişkiler kurduk. Sayın Kültür ve Turizm Bakanı ile sürekli diyalog halindeyiz. Yeni fikirlerimizi de her ortamda paylaşıyoruz. Reklam ve ya
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş2.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!10.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







