'Yüz binlerce öğrenci yerel seçimde oy kullanamayacak'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 26 2023
CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, yerel seçimlerde bulundukları şehirde oy kullanmak isteyen seçmenler için 1 Ekim 2023 olan son adres bildirimi süresinin 1 Kasım’a ertelenmesi için çağrı yaptı. Açıkel aksi takdirde yüz binlerce öğrencinin oy kullanamayacağını vurguladı.
CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, yerel seçimlerde bulundukları şehirde oy kullanmak isteyen seçmenler için 1 Ekim 2023 olan son adres bildirimi süresinin 1 Kasım’a ertelenmesi için çağrı yaptı.
Açıkel, “Aksi halde yüz binlerce öğrenci yerel seçimde oy kullanamayacaktır. Hangi partiye oy verirse versin gençlerin seçime katılımını azaltma riski taşıyan bu takvim için bir aylık erteleme yapılması, seçmenlere adres bildirimleri için 1 Kasım 2023 tarihine kadar izin verilmesi gerekmekte ve bunun için gerekiyorsa geçici kanuni düzenleme ile YSK’nın seçim takviminde değişiklik yapılmalıdır” dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, 2024 yerel seçimlerinde bulundukları şehirde oy kullanmak isteyen seçmenlerin adres bildirimi süresiyle ilgili açıklama yaptı. Açıkel, şunları kaydetti:
“YÖK kararıyla ülkemizdeki üniversitelerde akademik dönem Ekim ayının ilk haftasında başlayacak ancak KYK yurtlarındaki yetersiz kapasite, astronomik şekilde artan ev kiraları ve özel yurt ücretleri nedeniyle halen yüzbinlerce öğrenci barınma sorununu çözemedi ve eğitim alacağı şehre gelmedi.
Yerel seçim öncesinde adres değişikliği yapmış olan seçmenler, bulundukları adreste oy kullanabilmeleri için seçimin başlangıç tarihi olan 1 Ocak 2024'ten üç ay önce, yani 1 Ekim 2023 tarihine kadar adres bildirimlerini yapmak zorunda.
“ADRES BİLDİRİMİ İÇİN SON TARİH OLAN 1 EKİM 2023 TARİHİNİN ERTELENMESİ GEREKMEKTEDİR. AKSİ HALDE YÜZBİNLERCE ÖĞRENCİ YEREL SEÇİMDE OY KULLANAMAYACAKTIR”
Bu takvim sıkışıklığı, kalacak yer bulamayan öğrenciler ile birlikte; henüz kalacakları şehirlere gelmeyen öğrencileri de mağdur etmektedir. Pek çok öğrenci, bu sıkışık takvim yüzünden üniversite eğitimi aldıkları şehirde oy kullanabilmek için adres bildirimlerini yapamamıştır. Şehirlerarası ulaşımdaki artan maliyetler de öğrencilerin seçim döneminde ikametgahlarının bulunduğu şehirlere gitmesini zorlaştıracak ve özellikle gençler
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi7.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor8.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü9.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış10.New York Belediye Başkanı Mamdani Kuran'a el basıp yemin ederek göreve başladı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


