Yüzde 25 zam gelmişti, taksiciler yine zam istedi

İstanbul'da yüzde 25 zam taksicileri memnun etmedi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu yeni zam talebinde bulunacaklarını söyledi.

SHABER3.COM

İstanbul'da yaklaşık 20 gün önce taksilere yüzde 25 zam geldi. Taksimetre açılış ücreti 4 liradan 5 liraya, kısa mesafe ücreti ise 10 liradan 13 liraya çıktı. 

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu taksilerin toplu taşıma gibi olduğunu, daha ucuz seyahat imkânı tanıdığını iddia etti. 

Aksu, en son zammın iki yıl önce yapıldığını, yeni zammın taksicilerin giderlerini karşılamadığını belirterek 2020 yılı için zam talepleri için ocak ayında görüşmelere başlayacaklarını söyledi.

ZAMDAN SONRA MÜŞTERİ SAYISI AZALDI

Taksi şoför Mustafa Çakır ise zamların normal olduğunu ifade ederek, “Enflasyona göre zamlar yapılıyor. Bize de yapıldı. Normal karşılamak lazım. Benzin, mazot hepsine zam geliyor. Artık maliyetler artıyor. Enflasyonla ilgili bir şey, bizimle değil." dedi.

Şoför Cemal Kartufan da zamdan memnun olduğunu ancak özellikle kısa mesafedeki artışın müşterilerini azalttığını ifade etti. 

Kartufan, “Zamdan memnunuz, fakat müşteri yok. Müşterilerimiz azaldı. Eskiden 7-8 liraya gidecek müşteriler 13 lira vermiyorlar. Birden böyle yüzde 25 olursa sıkıntı oluyor. İnsanlar memnun değil." diye konuştu.

<< Önceki Haber Yüzde 25 zam gelmişti, taksiciler yine zam istedi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER