Yüzde çıkan sivilceleri sıkmak ölüme neden olabilir

Yüzde çıkan sivilceleri sıkmak ölüme neden olabilir

Her yaş grubunda görülebilen sivilceler, erişkinlerde ergenlik sivilcelerine göre daha da inatçı olabiliyor. Sivilceleri sıkmayın, ovalamayın ve patlatmayın diyen uzmanlar, özellikle yüzdeki sivilceleri sıkmanın; bir enfeksiyon baş ağrısına, görüş kaybına, felçlere, bazen de ölümlere neden olabileceğini belirtti.

Dermatoloji Uzmanı Dr.Ata Nejat Ertek, sivilce ve önlemleri hakkında bilgiler verdi. Sivilcenin sadece ergenlik dönemindeki kişileri etkilemediğin belirten Ertek, "Her yaş grubunda görülebilen sivilceler, özellikle erişkinlerde ergenlik sivilcelerine göre daha da inatçı oluyor. Sivilceleri sıkmayın, ovalamayın ve patlatmayın. Özellikle yüzde çok önemli bir bölge vardır ki bu bölgelerdeki sivilceleri sıkmak oldukça tehlikelidir. Bu tehlikeli bölge ağız kenarlarınızdan burun köprünüze kadar olan yerdir. Buraya ölüm üçgeni adı verilmiştir. Çünkü içindeki kan damarları başın arka tarafında, beyne ait esas toplardamarlarla burada birleşiyor. Burada oluşacak bir enfeksiyon baş ağrısına, görüş kaybına, felçlere, bazen de ölümlere neden olabiliyor." dedi.

Sivilcelere karşı bazı önerilerde bulunan Dr. Ata Nejat Ertek şunları dile getirdi: "Yüzünüzle sürekli temas alışkanlığınız varsa burun ve dudak kıllarını cımbızla aldığınız, cildinizde oyuk açtığınız veya sivilceleri patlattığınız her sefer, oluşan yaralarda bakterilerin toplanması ve ölüm üçgenindeki kan dolaşımına karışmasına sebep olur. Sivilcelerden kurtulmak için A vitamininin önemli rolü vardır. Fakat mutlaka doktor kontrolünde alınmalıdır. Yine çinko da cilt sağlığı açısından önemlidir. Özellikle ergenlik çağında akne sıkıntısının, sıklıkla yaşanmasının en önemli nedeni bu dönemde vücuttaki çinko miktarı düzeyi en alt seviyededir. Çinko minerali içeriği yüksek olan kabuklu deniz ürünleri, et, tavuk, balık gibi besinlerin tüketilmesinde fayda vardır."

CİHAN
<< Önceki Haber Yüzde çıkan sivilceleri sıkmak ölüme neden olabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER