Yüzlerce meyve ağacı otel için kesilecek

Yüzlerce meyve ağacı otel için kesilecek

Üsküdar'da içinde yüzlerce meyve ve çam ağacının bulunduğu 18 dönümlük araziye otel yapılacağı öğrenildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait arazinin 56 milyon liraya Arap sermayeli bir firmaya verildiği iddia edildi.

Altunizade Oymacı Sokak'ta bulunan yaklaşık 18 dönemlik arazinin 2010 yılından itibaren süren mahkeme süreci tamamlandı. Tapu tahsis belgeleri bulunan vatandaşların sürdürdüğü hukuki sürecin sonuna gelindi. Bölge İdare Mahkemeleri'nde davaları kazanan vatandaşların Danıştay'da kaybetmesinden sonra, arazi Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçti. Yeşil görüntüsüyle ve konumuyla bölgenin en değerli arazisi olarak gösterilen 17.750 metrekaralelik arazi ihale usulüyle bir firmaya kiralandı. Araziyi 39 yıllığına 56 milyona kiralayan firmanın buraya otel yapacağı öğrenildi. Gerekli izinleri tamamlayan firma hemen işe başladı. Paha biçilmez arazinin çevresini demir bariyerlerle kapatan firma görevlileri sondaj çalışmalarına başladı. İsmi açıklanmayan firmanın Arap sermayeli olduğu öne sürüldü. Arazi üzerinde kesilmeyi bekleyen yüzlerce ceviz, elma, erik, armut, kiraz, nar, üzüm ve ayva ağacı ile asırlık çam ağaçları bulunuyor.

Meyve bahçesini andıran arazide 300-400 civarında meyve ağacı bulunduğunu belirten Salih Yıldırım, arazinin TÜRGEV'e verildiğini iddia etti. Yıldırım, "47 yıldır burada oturuyorum. Burası Ermenilerden kalmış, dah asonra belediyeye geçmiş. Belediye burayı bize sattı. Paramızı vererek aldık. Tapu tahsis belgelerimizi verdi. Biz de yerleşerek ağaçlarımızı diktik. Yüzlerce ağacımız var. Şimdi bizi buradan çıkartıyorlar. Mahkemeleri kazanıyoruz. Ama Danıştay'ı ayarlamışlar. Danıştay'da kaybediyoruz. Buraya otel yapmak istiyorlar. Bir vakfa vermişler. Herkesin bildiği bir vakıf. Adını söylemek istemiyorum. Ama TÜRGEV olduğunu söylüyorlar. Kendi ellerimizle ektiğimiz ağaçlarımız kesilecek. Adeta kapının önüne konulduk. Mallarımız gasp edildi." dedi.

Kadir Gecesi sabahı polis zoruyla evlerinin yıkıldığını iddia eden Salih Yıldırım,"Bunlar nasıl Müslümün? Gavur bile bunu yapmaz. Kadir Gecesi sabahı evimizi başımıza yıktılar. Bunlar yüzünden dinden bile soğudum. Vakıf bunu yaparsa diğerleri ne yapmaz? Dinimizce de bu günah" şeklinde konuştu. Çevrecilere de çağrıda bulunan Yıldırım, yüzlerce ağacın kesileceğini, çevrecilerin bu yeşil alana sahip çıkması gerektiğini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Yüzlerce meyve ağacı otel için kesilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER