Zabıtadan merdiven altı imalathaneye denetim


Bursa Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hijyenik olmayan koşullarda pasta ve çiğ köfte üretimi yapan bir işyerini denetleyerek yasal işlem uyguladı.

Altıparmak Mahallesi'nde bir depoda okul kantinlerinde satılmak üzere pasta ve çiğ köfte üretimi yaptığı tespit edilen bir işyeri, zabıta ekipleri tarafından denetlendi. Yapılan incelemelerde işyerinin ruhsatının olmadığı, hijyen eksikliği ile genel temizlik kurallarına uyulmadığı tespitinde bulunuldu. Zabıta ekipleri, işyerlerindeki eksiklikleri işletmecilere göstererek uyulması gereken kuralları detaylı olarak anlattı ve yasal işlem uyguladı. Ayrıca işyerinde kaçak olarak Suriyeli işçilerin de çalıştırıldığı belirlendi.

Zabıta ekipleri, denetim sonrası yatıkları açıklamada, "Bu işyeri, son derece sağlıksız, hijyenik olmayan şartlarda üretim yapıyor. Ayrıca işletmenin, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı da yok. Gerekli yasal işlemleri uyguladık. Bundan sonrada takibimizi sürdürerek, vatandaşlarımızın sağlığıyla oynanmasına müsaade etmeyeceğiz. Kaçak olarak çalıştığını tespit ettiğimiz Suriyeli işçiler konusunda da Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bursa Bölge Müdürlüğü'ne gerekli bildirimleri yapacağız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Zabıtadan merdiven altı imalathaneye denetim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER