Zabıtadan yaka kameralı şeffaf denetim


Kullanımı giderek artan kamerakayıt sistemini, esnafla karşı karşıya geldiklerinde zaman zaman sıkıntı yaşayan zabıta ekipleri de kullanmaya başladı. İzmir'in Bornova Belediyesi, bu alanda bir ilke imza attı. Zabıta müdürlüğü, şeffaf denetim için kamera kayıt sistemine geçti. Yaka üzerine yerleştirilebilen kameralar kullanılmaya başladı. Kameralı kayıt sistemiyle zabıta ile vatandaş arasındaki iletişimin daha sağlıklı hale getirilmesi amaçlandı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Uygulama sayesinde davranışları karşılıklı olarak kontrol altına alıp denetim ve işlemlerin nezaket kuralları içerisinde gerçekleşmesini sağlayacağız. Uygulama ile personelimizin denetimini de yapacağız. Aynı zamanda kanıt olan kayıtlarla haksız itirazların önüne de geçeceğimizi düşünüyoruz." dedi.

Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, şeffat denetim için kamera kayıt sistemine geçti. Görüntü ve ses kaydının yanısıra fotoğraf da çekilebilen 14 yaka kamerası, hem operasyonlar hem de rutin denetimler sırasında kullanılmaya başladı. Uygulama ile zabıta ekiplerinin denetimleri kayıt altına alınarak öncelikle memur-vatandaş ilişkilerinin kontrol edilmesi, iddiaların ve şikayetlerin, denetim sırasında yaşanan gerginlik, hakaret ve istenmeyen durumların engellenmesi amaçlanıyor. Zabıta memuru ile vatandaş arasındaki iletişimi daha sağlıklı hale getirmek amacıyla da hayata geçirilen uygulama memnuniyetle karşılandı. Başkan Atila, İzmir'de bir ilk olduğuna dikkat çekti. Kameraların seyyar satıcılara yönelik operasyonlar, işletme ve pazaryeri denetimleri dahil her türlü görevde kullanılacağını söyleyen Atila, "Böylelikle davranışları karşılıklı olarak kontrol altına alıp denetim ve işlemlerin nezaket kuralları içerisinde gerçekleşmesini sağlayacağız. Bu sadece vatandaşa yönelik bir çalışma değil. Uygulama ile personelimizin denetimini de yapıyoruz. Aynı zamanda kanıt olan kayıtlarla haksız itirazların önüne de geçeceğimizi düşünüyoruz." dedi.

Görüntü ve ses kaydıyla birlikte fotoğraf çekimi için de kullanılan kameralar, göreve çıkan personelin omuz ve yaka bölgesine takılıyor. Denetim ve operasyon süresince açık kalan kameralarla 160 dakikaya kadar kayıt yapılabiliyor. Kayıtlar, göreve çıkan personelce kesinlikle silinemiyor. Silme işlemi ve şifreler, sadece zabıta müdürünce biliniyor.

Bu arada Başkan Atila, zabıta personelinin Zabıta Haftası'nı da kutladı. Babası zabıta olan minik Görkem'le birlikte pasta kesen Atila, çalışanların dilek ve önerilerini dinledi. CİHAN
<< Önceki Haber Zabıtadan yaka kameralı şeffaf denetim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER