Zafer Partisi'nde 'kanlı hesaplaşma' iddiası

Genel Başkan Ümit Özdağ'ın çıkışlarıyla gündemdeki yerini koruyan Zafer Partisi'nde bu kez de 'kanlı hesaplaşma' iddiası ortaya atıldı.

SHABER3.COM

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi olan Soner Çam, sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Kendisinin ve arkadaşlarının 20 kişi tarafından darp edildiğini ileri süren Çam, bu saldırıyı ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın azmettirdiğini iddia etti.

Çam partideki görevinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini de duyurdu.

Çam kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıda şu ifadelere yer verdi:

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyeliğinden ve Parti üyeliğinden istifa ettim.Türkiye Cumhuriyeti Devletine baş kaldıran @umitozdag azmettirerek beni ve arkadaşımı 20 kişi ile darbettiler.

PARTİDEN AÇIKLAMA GELDİ

Cumhuriyet'te yer alan habere göre yaşanan olayla ilişkin Zafer Partisi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

25 Eylül 2022 Pazar günü (bugün) Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu üyelerimizin katılımıyla GİK Toplantımızı gerçekleştirdik. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ, bu toplantıda yaptığı konuşma sırasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.Konuşmasının sonlarına doğru Eskişehir Eski il Başkanı Soner Çam'ın 2013 yılında yayınlamış olduğu bir mesaja değinerek Soner Çam'a bu mesajı okudu. Kendisini bu mesajdan dolay savunmasının alınılmak üzere ihraç talebiyle disiplin kuruluna dün itibariyle verdiğini söyledi. Bu duruma sinirlenen Soner Çam, bazı ithamlarda bulunup toplantı düzenini bozmaya başlayınca, parti yetkilileri tarafından dışarı çıkarılmak istendi.

Dışarıya çıkarken partide hiçbir yetkisi olmayan ve yanında getirdiği arkadaşı, parti yetkililerine hakaretler edip ağır küfürler söylemeye başlayınca bir arbede yaşandı. Bu arbede, Soner Çam ve parti yetkilileri arasında yaşanmadı. Soner Çam o sırada uzakta duruyordu. Onunla herhangi bir arbede yaşanmadı. Mesele Soner Çam disipline sevk edildiğini duyduktan sonra takındığı tutum ve yanındaki arkadaşının hakaretleri ve küfürleri neticesinde gerçekleşmiştir. Partimizin disiplin suçuna karşı tutumu çok nettir.
<< Önceki Haber Zafer Partisi'nde 'kanlı hesaplaşma' iddiası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER