"Zaman Gazetesi'nin susturulması anayasal darbe sürecinin bir parçasıdır"


Gazeteci kökenli milletvekili Barış Yarkadaş, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanmasına, "Zaman Gazetesi'nin kayyım yoluyla susturulması, anayasal darbe sürecinin bir parçasıdır. Kayyım ataması hukuksuzdur." diye tepki gösterdi.

Gazeteci ve yazarların, kayyım atamasının hukuksuzluğuna vurgu yapan sosyal medya açıklamaları şöyle:

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş: "Maalesef İstanbul'da değilim. Olsam, Can'ın tutuklanması sonrası Cumhuriyet'e, kayyım atanması sonra Bugün'e gittiğim gibi Zaman'a giderdim."

Akademisyen ve köşe yazarı Koray Çalışkan: "Yaşadığımız döneme kısaca İkinci İstibdat Devri diyebiliriz. Sarayı, sultanı, havuzu, jurnalcisi, dört başı mamur…"

Gazeteci Banu Güven: "Zaman Gazetesi'ne de kayyım geldi! Sınır tanımayan sansürcüler işbaşında."

Yazar Ahmet Ümit: "Gazetelere kayyım atamalarına hayır. Özgür basının olmadığı ülkelerde demokrasiden söz edilemez."

Yazar Şükrü Küçükşahin: "Cumhurbaşkanı'nın bugünkü AYM açıklamaları, Boydak ve ZAMAN operasyonları hukuk adına yeni güçlü kaygı nedenleri. Hukuk yoksa ekmek de yok."

Gazeteci Faruk Mercan: "Haramilerin memlekete hükümran olduğu, kimsenin can ve mal emniyetinin kalmadığı bir fetret devri bu... Ama bitecek..."

Gazeteci Ahmet Şık: "Konu hepimizin özgürlük meselesi…"

Yazar Mustafa Akyol: "Gasp rejimine karşı Zaman'ın yanındayım. Zaman'ı sevin, sevmeyin. Gasp, gasptır. Zulüm ve eşkiyalıktır."

Gazeteci İsmail Saymaz: "Zaman grubunun kayyım yoluyla susturulacak olmasını, demokratik bir ülkede izah etmek mümkün değil. Gazetelerin sahibi okurlarıdır."

Gazeteci Ezgi Başaran: "Totaliterlikte, Anayasa Mahkemesi'nin 'tanınmamasıyla' başlayan ivme dikkat çekici. Gözaltılar, kayyımlar, bu iş bitmedi'ler…"

Gazeteci Asım Yıldırım: "Ahlaksızlığın, adaletsizliğin, ayrıştırmanın, küfürbazlığın ve faşizmin kitabını yazıyorlardı, şimdi heykelini dikiyorlar!" CİHAN
<< Önceki Haber "Zaman Gazetesi'nin susturulması anayasal darbe sürecinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER