AA'nın Zaman haberi yalan çıktı

Anadolu ajansı bugün, traji komik bir habere daha imza attı. “Zaman gazetesinin ‘kozmik’ odasına girildi” başlıklı haberle ilgili olarak Zaman gazetesi ortaklarından jet hızıyla yalanlama geldi.

Abdülhamit Bilici'yi Zaman Gazetesine böyle almamışlardı

Zaman Gazetesi ortakları, Devletin resmi haber ajansı AA tarafından servis edilen ve Havuz medyası tarafından kullanılan habere Akıl dışı kurmaca iddialara yer verilen haberi şu ifadelerle yalanladı:

"Anadolu Ajansı Gerçeğe Aykırı Haber Yazıyor / Yazdırılıyor

07 Nisan 2014 tarihinde Anadolu Ajansı tarafından servis edilen ‘Zaman gazetesinin ‘kozmik’ odasına girildi’ başlıklı haber kamuoyunda gazetenin önceki yönetimi aleyhine olumsuz algı oluşturmaya dönük bir haberdir. Gerçekler kasten çarpıtılmıştır.

Haberin içinde yer alan bütün iddilar da bir şirketin olağan faaliyetlerinden ibarettir. Bu faaliyetlerin suç gibi takdim edilmesi, bir suç bulma kastıyla gelmiş ve beklediğini bulamayan kayyımların uğradığı hayalkırıklığının devletin ajans üzerinden yapılan algı operasyonu şeklinde yansımasından ibarettir.

Tam 33 gün önce yüzlerce polis eşliğinde tomalarla tazyikli su ve gaz bombaları atmak suretiyle Zaman gazetesi merkez binasına gelen kayyım heyeti, hiç bir hukuk kuralı ve usulü tanımadan kapıları kırarak girmiş, hukuksuz dahi olsa ellerindeki mahkeme kararını usulen bile tebliğ etmeksizin üst düzey yöneticilerin de dahil olduğu bina personelini polis zoruyla dışarıya çıkarmış, akabinde binaya adeta bir kabus gibi çökmüştür.

Aynı gece binaya getirilen kimliği belirsiz bilgisayar uzmanları (!) tarafından bilgi teknolojileri altyapısı çökertilmiş. Ertesi gün de aynı bilgisayar uzmanı (!) onlarca kişinin gözü önünde elinde makasla mevcut yayınları sonlandırmak amacıyla bazı kabloları kesip atmıştır. Bu işlemden sonra binanın teknolojik altyapısı çökmüş ve çalışamaz hale getirilmiştir. Muhtemelen bu vb nedenlerle olsa gerek, Kayyım heyeti o uzman (!) şahsı 3 gün sonra işten kovmuştur.

Haberde geçen ‘Zaman gazetesinin kozmik odasına girildi’ ifadesi yanlıştır, çünkü kayyım heyetinin geldiği gecenin sabahında 11.00 civarında bütün sunucuların bulunduğu sistem odasına zaten girilmişti. Sanki yeni bulunmuş, çok gizli bir odaymış gibi haberleştirilmesi yanlıştır.

Gazetenin veri bankasındaki tüm bilgilerin silindiği iddiası yalandır. İlk geceden itibaren işi bilmeyen ‘uzman’ların yanlış müdahalesi sonucu bazı sunucular ve kamera sistemi bilerek veya kasten çökertilmiştir.

Kamera arşivinin çalındığı iddiası tamamen yalandır. İlk geldikleri anda, düzgün bir şekilde çalışan sistemi teslim almaksızın çalışanları kapı dışarı ettikleri bir sistemin bugün çalışmadığını iddia etmeleri, aslında Zaman’ın hafızasını silenlerin işledikleri muhtemel suçları örtbas etme çabası olduğu düşüncesindeyiz.

Kartlı geçiş sisteminin de çökertildiği iddiası da işledikleri bir başka suçu örtbas etme çabasından ibarettir. Çünkü kartlı sistemin bağlı olduğu bilgisayar, gece vakti kimseye bilgi vermeden kapı zorla açılarak alınmış ve saatlerce içinde olmayan suç delilleri aranmış. 33 gün sonra bu konuyu gündeme getirenler öncelikle kendi getirdikleri uzman (!) personele hesap sormalılar.

Zaman gazetesinin abone bilgi sistemi silinmemiştir. Çünkü Zaman gazetesinde kaydı tutulan bir abone listesi de yoktur.

Feza gazetecilik ’nin abone tahsilatı söz konusu olmadığı için bazı kredi kartlarına fahiş miktarlarda usulsüz iade yapılması da söz konusu olamaz.

Aniden elektrik kesilmesi nedeniyle uzmanların sistem odasında mahsur kalması olayı tamamen yalandır. Basit bir sigorta atması neticesi ortaya çıkan arıza aynı binada bulunan teknik personelin hızlı müdahalesiyle kısa sürede çözülmüştür. Sistem odasında yangın söndürme düzeneğinin bulunmasının da ne büyük bir suç (!) olduğunun takdirini konunun uzmanlarına bırakıyoruz.

Geçen yıl içerisinde ortaklar kurulunda alınan kâr dağıtma kararı gereği, ortaklara yapılan ödeme tamamen yasalara uygundur. Ayrıca haberde zikredilen rakam gerçeği yansıtmamaktadır. Kağıt üzerinde kar dağıtımından kastedilenin ne olduğunu anlamak mümkün değil, belki kayyım heyeti muhtemelen iyi bildiği bu konuda bir açıklama yapar.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yarına Bakış
<< Önceki Haber AA'nın Zaman haberi yalan çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER