Zaman manşeti rezil etti

"Zaman'da Hayalet Hat" haberi alay konusu oldu. "Havuz'un amiral gazetelerinden Akşam arşivlik bir yalan habere daha imza attı. Gazete düşük maliyet, hız, elektrik kesintilerinde veri kaybı yaşanması gibi onlarca nedenden dolayı kullanılan dünyanın en meşhur ve en yaygın bilgisayar sistemi THIN CLIENT'ı 'haberleşme için kullanılan gizli hat' zannetti.

Zaman manşeti rezil etti

"Havuz'un amiral gazetelerinden Akşam arşivlik bir yalan habere daha imza attı. Gazete düşük maliyet, hız, elektrik kesintilerinde veri kaybı yaşanması gibi onlarca nedenden dolayı kullanılan  dünyanın en meşhur ve en yaygın bilgisayar sistemi THIN CLIENT'ı 'haberleşme için kullanılan gizli hat' zannetti.

"Sümeyye Erdoğan'a Suikast" gibi mahkeme kararı ile onaylanmış yalan haberleri ile ün salan Akşam, skandal haberlerinde "Zaman'da hayalet hat" başlığıyla bir yenisini daha kattı. Haberinde, "Zaman'ın Yenibosna'daki Gülen'den gelen emir ve talimatları merkezine, buradan da izi takip edilemeyen "Thin Client" cihazıyla imamlara aktarıldığı belirlendi. Örgüt, Gülen'den gelen talimatlar için de aynı yolu izlemiş." gibi akıl ve mantıktan uzak ifadelere yer verdi. 

 THIN CLIENT'  bilgisayar sistemi nedir? Ne işe yarar?

THIN CLIENT bilgisayar sistemim modern dünyadaki şirketlerde yaygın olarak kullanılan bilgisayar sistemdir. Çok kullanıcı sistemlerin ana unsuru olan sunucu yani ana bilgisayar üzerinden her türlü bilgi paylaşımına ( girişi ve çıkışına ) olanak sağlayan terminal cihazlarıdır. 

Resimle de anlattık




Faydaları nelerdir?

Thin client’ların en önemli özellik veya sağladığı kazanımların ana başlıkları; 

* Çok az elektrik tüketmektedir,
* Fansız soğutma sistemi ile çalışmaktadır,
* Küçük olmalarından dolayı az yer kaplamaktadır,
* İçinde hareketli parça bulunmadığından arıza yapma olasılığı çok düşüktür, 
* Yönetim ve kullanım kolaylığı vardır,
* Bilgi güvenliği kolay sağlanmaktadır,
* Virüs bulaşma riski yoktur.
* Donanım bakım gereksinimi yoktur,
* Toplam Sahip Olma Maliyeti’nin ( Total Cost Of Ownership ) son derece düşüktür. 


Sabah Gazetesi dün "SAP" haberi alay konusu oldu. Dünya üzerinde herkesin kullandığı SAP sistemlerinin Boydak Holding, Kaynak Holding ve İpek Koza Grubu gibi büyük şirketlerde de kullanılması terör örgütü bağlantısına delil olarak gösterilmişti.  Bu cehalet dolu haberi Sabah apar topar siteden kaldırdı. 

Kaynak: Meydan
<< Önceki Haber Zaman manşeti rezil etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER