Zaman okurunun demokrasi nöbeti

Önceki gün Zaman Gazetesi önünde toplananlara gaz ve plastik mermiyle müdahale eden polis dün toplanan kalabalığı sık sık uyarmasına karşın bu sefer müdahalede bulunmadı. Polisin provokasyon uyarısının ardından kalabalık sessiz şekilde dağıldı.

Zaman okurunun demokrasi nöbeti

Anayasaya aykırı bir şekilde kayyım atanan Zaman Gazetesi’ne destek vermek için gelenlere önceki gün polisin plastik mermili ve gazlı sert müdahalesinin ardından dün gazetesine sahip çıkanlar Yenibosna'da Zaman önünde yine buluştu. Polisin dünkünin aksine bu kez gazeteye yakın bölgeyi bariyerlerle çevirerek geçişe izin vermemesi dikkati çekti.

'POLİS HIRSIZI YAKALA'

Ellerinde Türk bayrağı ve "Tanımıyoruz, saygı duymuyoruz, uymuyoruz" pankartları taşıyan okurlar "Polis hırsızları yakala" ve "Özgür basın susturulamaz" sloganları attı. Sloganların atılırken Ahmet Yesevi Caddesi'ne polis TOMA'yla giriş yaptı. Dünkü sert polis müdahalesinin benzerinin yapılmasından endişe edenler tepki amacıyla İstiklal Marşı'nı okudu. Marşın bitmesinin ardından polis kalabalığın dağılması için uyarı yaptı. Uyarılara alkışla karşılık verildi.

PROVOKATÖR UYARISI 

Bu sırada kalabalığın ardından bazı kişilerin 'tekbir getirerek' öne çıkması dikkati çekti. Polis bunun üzerine "Aranızda provakatörler olabilir, lütfen dağılın" uyarısı yaptı. Destekçilerle polis arasında kısa bir gerginliğin yaşanmasından sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.

ZAMAN OKURLARI:YILMADAN DESTEKLEYECEĞİZ

Zaman Gazetesi abonesi olduğunu söyleyen Ali Kemal isimli okur,"Gazeteme başka ellerin uzanmasını istemiyorum. Gazetemden memnundum. Kayyımın çıkaracağı gazeteyi almayacağım. Ama gazetemizi geri almak için buradan ayrılmayacağız." dedi. Sezai Tuhan da "Özgür basına destek için buradayız.”  diye konuştu. 

ZARAR GÖREN ESNAF İÇİN PARA TOPLANDI

Reha Şahin adlı Zaman okuru, “İki gündür burada hiç beklemediğimiz, arzu etmediğimiz hadiseler yaşandı. Buradaki esnafların bizden dolayı mağdur oldukları kanaatini taşıdık. Ona binaen birkaç arkadaşla birlikte bir şeyler toplayıp onların mağduriyetlerini giderebilir miyiz, gönüllerini alabilir miyiz diye öyle bir karar aldık. Sağ olsunlar verenler de vermeyenler de. Güzel bir organizasyon oldu. Topladığımız paraları da mağdur olan esnaflara bizzat ulaştırdık.” dedi. 
 
TÜRKİYE GAZETECİLER SENDİKASI

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Sekreteri Mustafa Kuleli, kayyım atanan Zaman Gazetesi’nde iki gündür çok sayıda hukuksuzluk yapıldığını belirtti. "Kayyım kıyım yapmamalı!" diyen Kuleli, "Kayyımın görevi gazetenin çıkmasını sağlamak, işlerin düzenli bir şekilde devam etmesini sağlamaktır. İşler devam edecekse buradaki arkadaşlarımızla devam etmelidir" ifadelerini kullandı.

YAYINA MÜDAHALE EDİLMEMELİ

Kuleli şunları ifade etti: “Buradaki hukuksuzluğu defalarca ifade ettik. Bu kararın siyasi bir karar olduğunu söyledik. Başbakan dün 'karar siyasi değildir' dedi. Aslında biz de buna inanmak isteriz. Karar siyasi değilse kayyımın Zaman'ın yayın çizgisine müdahale etmemesi gerekir" diye konuştu.

‘ZULMÜN ARTSIN Kİ TEZ ZEVAL BULASIN’ KAMPANYASI

Aydınlar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Can Dündar ve Erdem Gül için verilen 'hak ihlali' kararına ilişkin, "Anayasa Mahkemesi'nin bu kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum" açıklaması ve Zaman gazetesine kayyum atanmasına tepki amaçlı imza kampanyası başlattı. "Zulmün artsın ki tez zeval bulasın" başlıklı kampanyada, “Sönmekte olan ateş bol duman salarmış. Erdoğan Rejimi bütün cephanesini cepheye sürüyor. Artık, Anadolu’nun binlerce yıllık deyimi hareket halindedir: Zulmün Artsın Ki Tez Zeval Bulasın” ifadelerine yer verildi. İmzacılar arasında gazeteciler Hasan Cemal, Abdulhamit Bilici, Perihan Mağden, İnsan Hakları Derneği (İHD) Onursal Başkanı Akın Birdal ve Prof. Baskın Oran gibi isimler yer alıyor.

ABDULKADİR ÇALGIN - MEYDAN - OSMAN ARSLAN - MUTLU ÖZAY İSTANBUL - CİHAN
<< Önceki Haber Zaman okurunun demokrasi nöbeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER