Zaman'dan iftiracılara tiraj resti

Zaman'ın tirajına ilişkin iftiralarını, yapılan yalanlamalara rağmen ısrarla devam ettiren yandaş medyaya, gazetemizin hukuk bürosundan tiraj resti geldi.

Zaman'dan iftiracılara tiraj resti

Yapılan yazılı açıklamada, "Zaman'ın tirajını dillerine dolayanlara daha önce de yaptığımız gibi, bir kere daha çağrıda bulunuyoruz: Gelin dünyanın en yetkin tiraj denetim şirketlerine bütün gazetelerin tirajını denetletelim." çağrısı yapıldı.

'BUYURUN TİRAJ DENETİMİNE...'

Türkiye'nin en çok satan ve okunan gazetesi olma özelliğini yıllardır elinde bulunduran Zaman'ın tirajına yönelik geçmiş yıllarda da Yalan beyanlar olmuştu. Yargıya intikal eden tiraj tartışmalarında Zaman hep haklı çıktı. Tartışmaların yaşandığı dönemlerde, Genel yayın Müdürümüz Ekrem Dumanlı, çeşitli zamanlarda yaptığı 'şeffaf denetim' çağrılarıyla güdeme geldi. Dumanlı'nın, “İş bu noktaya geldiğine göre herkes gazetesini dış denetime açmalı ve kimin ne kadar gazeteyi nasıl sattığı gün yüzüne çıkmalı. BPA gibi önemli bir dünya markasıyla 6 yıldır çalışan bir gazete olarak Zaman'ın şiddetli bir arzuyla yaptığı öneri budur: Buyurun tiraj denetimine...”  restine, günlerdir İftiralarını sürdüren yandaş gazeteler hep uzak durdu.

Dağıtım noktaları ve  matbaadan ayrılan dağıtım kamyonlarındaki gazete fotoğraflarını yayımlayıp, 'satılmadan atılıyor' iftirasına sarılanlara, bu kez Zaman'ın avukatlarından rest geldi. Yalan haberleri yapanların hukuk önünde hesap verileceğine vurgu yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'YAPTIKLARI NE GAZETECİLİK NE TİCARİ AHLAKLA AÇIKLANAMAZ'

"Son dönemlerde masum insanlara hakaret ve iftirayı kendilerine meslek edinmiş bazı basın yayın organlarında Zaman gazetesinin tirajı konusunda, aslı astarı olmayan, hiçbir veriye dayanmayan yalan haberler çıkmaya devam etmektedir.

Zaman Gazetesi, bu tarz iftiralara bir çok kez maruz kalmış ve her daim hukuk yoluyla bu iftiracılara gereken cevapları vermiştir, yine vermeye devam edecektir.

Zaman'ın matbaadan yeni çıkmış veya dağıtım noktalarında henüz okuyucusuyla buluşmamış gazete balyalarının fotoğraflarını çekip “bunlar hiç dağıtılmadan, okunmadan atılıyor” diye iftira atmanın izah edilir bir yönü yoktur. Bu tür bir yalan habercilik ne gazetecilikle, ne ticari ahlakla, ne de kendilerinde var olup olmadığını bilemediğimiz vicdanla açıklanamaz.

Zaman'ın yazdığı -kendilerinin yazamadıkları- doğruları milyonlarca okuyucuya ulaştırmasının onları rahatsız ettiğini bizler de okurlarımız da biliyoruz. Ancak yine de hukuk içerisinde bazı değerlerin koruyarak mücadele etmelerini tercih ederdik. Fakat bu istediğimizin onlarda bulunmayan hasletlere tekabül etmesi nedeniyle gerçekleşme olasılığının az olduğunun bilincinde olarak hukuk çerçevesinde tüm yasal yollara müracaat edilerek gereken cevaplar verilecektir.

Bu arada Zaman'ın tirajını dillerine dolayanlara daha önce de yaptığımız gibi, bir kere daha çağrıda bulunuyoruz: Gelin dünyanın en yetkin tiraj denetim şirketlerine bütün gazetelerin tirajını denetletelim.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."
<< Önceki Haber Zaman'dan iftiracılara tiraj resti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER