Zaman'dan iftiracılara tiraj resti
⏱ Okuma Süresi 4 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 28 2015
Paylaş
X Post
Zaman'ın tirajına ilişkin iftiralarını, yapılan yalanlamalara rağmen ısrarla devam ettiren yandaş medyaya, gazetemizin hukuk bürosundan tiraj resti geldi.

Yapılan yazılı açıklamada, "Zaman'ın tirajını dillerine dolayanlara daha önce de yaptığımız gibi, bir kere daha çağrıda bulunuyoruz: Gelin dünyanın en yetkin tiraj denetim şirketlerine bütün gazetelerin tirajını denetletelim." çağrısı yapıldı.
'BUYURUN TİRAJ DENETİMİNE...'
Türkiye'nin en çok satan ve okunan gazetesi olma özelliğini yıllardır elinde bulunduran Zaman'ın tirajına yönelik geçmiş yıllarda da Yalan beyanlar olmuştu. Yargıya intikal eden tiraj tartışmalarında Zaman hep haklı çıktı. Tartışmaların yaşandığı dönemlerde, Genel yayın Müdürümüz Ekrem Dumanlı, çeşitli zamanlarda yaptığı 'şeffaf denetim' çağrılarıyla güdeme geldi. Dumanlı'nın, “İş bu noktaya geldiğine göre herkes gazetesini dış denetime açmalı ve kimin ne kadar gazeteyi nasıl sattığı gün yüzüne çıkmalı. BPA gibi önemli bir dünya markasıyla 6 yıldır çalışan bir gazete olarak Zaman'ın şiddetli bir arzuyla yaptığı öneri budur: Buyurun tiraj denetimine...” restine, günlerdir İftiralarını sürdüren yandaş gazeteler hep uzak durdu.
Dağıtım noktaları ve matbaadan ayrılan dağıtım kamyonlarındaki gazete fotoğraflarını yayımlayıp, 'satılmadan atılıyor' iftirasına sarılanlara, bu kez Zaman'ın avukatlarından rest geldi. Yalan haberleri yapanların hukuk önünde hesap verileceğine vurgu yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
'YAPTIKLARI NE GAZETECİLİK NE TİCARİ AHLAKLA AÇIKLANAMAZ'
"Son dönemlerde masum insanlara hakaret ve iftirayı kendilerine meslek edinmiş bazı basın yayın organlarında Zaman gazetesinin tirajı konusunda, aslı astarı olmayan, hiçbir veriye dayanmayan yalan haberler çıkmaya devam etmektedir.
Zaman Gazetesi, bu tarz iftiralara bir çok kez maruz kalmış ve her daim hukuk yoluyla bu iftiracılara gereken cevapları vermiştir, yine vermeye devam edecektir.
Zaman'ın matbaadan yeni çıkmış veya dağıtım noktalarında henüz okuyucusuyla buluşmamış gazete balyalarının fotoğraflarını çekip “bunlar hiç dağıtılmadan, okunmadan atılıyor” diye iftira atmanın izah edilir bir yönü yoktur. Bu tür bir yalan habercilik ne gazetecilikle, ne ticari ahlakla, ne de kendilerinde var olup olmadığını bilemediğimiz vicdanla açıklanamaz.
Zaman'ın yazdığı -kendilerinin yazamadıkları- doğruları milyonlarca okuyucuya ulaştırmasının onları rahatsız ettiğini bizler de okurlarımız da biliyoruz. Ancak yine de hukuk içerisinde bazı değerlerin koruyarak mücadele etmelerini tercih ederdik. Fakat bu istediğimizin onlarda bulunmayan hasletlere tekabül etmesi nedeniyle gerçekleşme olasılığının az olduğunun bilincinde olarak hukuk çerçevesinde tüm yasal yollara müracaat edilerek gereken cevaplar verilecektir.
Bu arada Zaman'ın tirajını dillerine dolayanlara daha önce de yaptığımız gibi, bir kere daha çağrıda bulunuyoruz: Gelin dünyanın en yetkin tiraj denetim şirketlerine bütün gazetelerin tirajını denetletelim.
Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Borsayı Sarsacak İddia: Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve Eşinden Milyarlık Hisse Vurgunu Mu?2.AKP İçinde Milyarlık Borsa Depremi: Şamil Tayyar'dan Fatma Betül Sayan Kaya'ya Sert İstifa Çağrısı3.Fithc'den Türkiye'ye Dolar Uyarısı! Ne zaman 60 Lira Olacak?4.Borsada Fon Vurgununa Dev Darbe: 46 Şirket, 18 Fon ve 42 Kişinin Malvarlığı Donduruldu!5.Adem Yavuz Arslan’dan Muhsin Yazıcıoğlu Dosyasında F-4 Şüphesi: Radar Kayıtları, İz Türbülansı ve Yanıtsız Kalan Sorular
6.Cumhur İttifakı’ndan Fon Skandalı Çıkışı: MHP’li İsmet Büyükataman’dan Sinyal Gibi Açıklama!7.Erdoğan’dan Fon Kararı: Sistemde 1 Milyon Kadar Olan Rakamlar Ödenecek!8."Gözaltındayken İstifa Etsin Diye Baskı Yaptılar": CHP'li Belediye Başkan Yardımcısından Zehir Zemberek Açıklamalar9.Veli Ağbaba Yoğunbakıma kaldırıldı10.Ankara'daki Polis İntiharı Siyaseti Hareketlendirdi: İmamoğlu’ndan İktidara 'Sefalet Maaşı' Eleştirisi

HARUN TOKAK

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER

Borsayı Sarsacak İddia: Eski Bakan Fatma Betül Say...

AKP İçinde Milyarlık Borsa Depremi: Şamil Tayyar'd...

Fithc'den Türkiye'ye Dolar Uyarısı! Ne zaman 60 Li...

Borsada Fon Vurgununa Dev Darbe: 46 Şirket, 18 Fon...

Adem Yavuz Arslan’dan Muhsin Yazıcıoğlu Dosyasında...







