Zaman'ın eski haber müdürü serbest

Şike Soruşturması kapsamında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Zaman'ın eski haber müdürü Fatih Uğur adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zaman'ın eski haber müdürü serbest

Savcı Fuzuli Aydoğdu'ya ifade veren Uğur'un tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildiği öğrenildi. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen gazetecinin savcılıkta bir saat ifade verdiği belirtiliyor. Mahkeme Fatih Uğur'u adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu’nun yönettiği operasyonda eski Zaman Gazetesi Haber Müdürü Fatih Uğur, eski Kanal D muhabiri Ekrem Açıkel gözaltına alınmıştı.

Ekrem Açıkel daha sonra serbest bırakılmıştı.

Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da gözaltı kararı verilen listede yer aldı. ‘Şike’ davasında Oskay tanıklık yapmış, Yıldırım’ın talimatıyla 2000-01’de Samsun-F.Bahçe maçında şike yapıldığını iddia etmişti.

Şike soruşturmasında görev alan eski İstanbul Organize Şube personeli 48 polis, 5 avukat ve 3 gazetecinin de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 64 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul merkezli olarak 28 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 38 kişi gözaltına alındı. Yıldırım  ‘meczup’ demişti

Aziz Yıldırım’ın 6 yıl 3 aylık onanan hapis cezası yeniden yargılama sonrası bozulmuştu. Yıldırım, 2012’de görülen davada Oskay’ın kendisine yönelik suçlamaları karşısında sinirlenmiş ve “Ben bu meczubu mu dinleyeceğim!” diyerek duruşma salonunu terk etmişti.

UĞUR, İDDİALARI ÇÜRÜTMÜŞTÜ

Gazeteci Fatih Uğur, Oskay’ın asılsız iddialarına ilişkin Mayıs 2015’te Savcı Aydoğdu’ya ifade vermiş ve bunları yalanlamıştı. Uğur, ifadesinde özetle şunları aktarmıştı: “Oskay elinde Ergenekon davası hakkında belgeler bulunduğunu ve bunları basınla paylaşmak istediğini söyledi. Ancak kendi maddi imkanlarıyla İstanbul’a gelemeyeceğini belirtmesi üzerine uçak bileti alıp gazeteye davet ettik. Anlatacakları karşılığında 10 bin TL istemesi üzerine ‘Gazetecilikte böyle bir şey olmaz’ diyerek teklifini reddettik. Anlattıklarında da hiçbir belge sunamadığı için iddialarını haberleştirmedik.” Uğur, ayrıca Oskay’ın Dumanlı’yla görüşmediğini de sözlerine eklemişti.




Öte yandan bugün paralel safsatasına sığınan havuz gazeteleri  5 yıl önce "Özel Haber" logosuyla böyle çıkmıştı!









İlgili Video: Bugünlerde oldukça moda olan, ülkede yaşanan tüm olumsuzluklarda başkasını suçlamanın en kolay yolu: "Paralel yaptı"...
Röportajın öyküsü: Türkiye'nin şalteri inip tüm ülkede elektriklerin bir anda gittiği günlerde muhabir eline mikrofonu alıyor ve sokağa çıkıyor. Elektrik kesintisinin nedenini soruyor.. Bir vatandaşımızın verdiği cevap sosyal medyada paylaşım rekoru kırıyor. Muhabir elektrik kesintilerinin nedeni soruyor ve kim yaptı diyor? Vatandaş yapıştırıyor cevabı: Paralel Yapı yaptı. Muhabir bir daha soruyor: Paralel mi yaptı? Cevap "Heeeee" oluyor. Muhabir tekrar soruyor: Peki neden böyle bir şey yaptı? "Kahramanımız" soruya soruyla karşılık verip "neden mi böyle bir şey yaptı, çok güzel bir soru" deyip düşünmek için biraz zaman kazanıyor ve verdiği cevap hafızalara kazınıyor: "Bilmiyorum ama bunu 


<< Önceki Haber Zaman'ın eski haber müdürü serbest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER