Zarrab davasında bir tutuklama daha!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 4 2017
ABD'de yürüyen Zarrab davasında bir tutuklama daha geldi. Bu sefer tutuklama bir diplomatik pasaportlu kişiye yönelik.
Önce Babek Zencani’nin İran’da tutuklanması ve idama mahkum edilmesi. Sonrasında gecen sene Reza Zarrab’ın Amerika’da tutuklanması ve daha geçenlerde HalkBank genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yine Amerika Birleşik Devletlerinde tutuklanarak cezaevine gönderilmesi. İran’a uygulanan yaptırımların yasadışı bir şekilde delinmesi soruşturmalarında daire git gide büyümeye ve farklı yerlere ulaşmaya devam ediyor.
Washington Hattı sitesinin haberine göre bu büyüyen daireye en son eklemlenen zincir ise diplomatik pasaporta da sahip olduğu öğrenilen Alireza Zibahalat Monfared. Monfared’in Interpol tarafından Ocak ayının 15’inde yakalandığı ve İran’a verildiği bildirildi.
Diplomatik pasaporta ve diplomatik dokunulmazlığa sahip olmasına rağmen Monfared’in tutuklanmış olması şüphesiz bu davayı yakından izleyen bazılarını daha da endişeye sokabilir.
Türkiye’de halen HalkBank genel müdür yardımcısının yakalanması konuşulsa da, Zarrab davası ile çok daha yakından alakalı bir başka isim olan Ali Reza Monfared’in yakalanmamak için 2 milyon dolar ödeyerek Dominik Cumhuriyeti diplomatik pasaportu almış olduğu haberlere yansırken, bu pasaport da yakalanmasını engelleyemediği anlaşılıyor.
Monfared neden bu kadar önemli?
Öncelikle Monfared de aynen idama mahkum edilen Zencani ve ABD de tutuklanan Zarrab gibi İran vatandaşı. Zencani ve Zarrab gibi Monfared de İran’a uygulanan uluslararası yaptırımların yasadışı yollarla aşılması suçuyla yargılanacak. Monfared, ABD tarafından Zarrab davasıyla bağlantılı görülüyordu ve hakkında yakalama emri vardı. Monfared’in Iran’da aynen Zencani gibi idamla yargılanması bekleniyor.
Monfared’in ”milyarlarca dolar” yolsuzlukla suçlandığı, İran’ın petrol ambargolarını delmek için yardım ettiği uluslararası medyada yer aldı.
Türk yetkililer Zarrab davasını yakından izliyorlar. Çünkü Zarrab d
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç9.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


