Zarrab Zafer Çağlayan'ın adını verdi

Reza Zarrab'ın mahkemeye sunduğu kefalet dilekçesinde Zafer Çağlayan’ın başında olduğu Ekonomi Bakanlığı'nın adını vermesi soru işaretlerine neden oldu.

Reza Zarrab iddianamesinin ayrıntılarında ne var?

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi İşadamı Reza Zarrab’ın ABD’de 50 milyon dolarlık kefaletle serbest bırakılması için yaptığı başvuruya ilişkin avukatının yaptığı başvuru dilekçesi soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre dilekçede milyonlarca dolarlık bağış yapılmasına karşın 17 Aralık’ın kilit vakfı, Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV’e ne kadar para aktarıldığına ilişkin tutarlara yer verilmemesi dikkat çekerken, Zarrab’ın ‘Ekonomi Bakanlığı aracılığıyla bir çok öğrenciye burs verdiği’ bilgisini paylaşması tartışmaya yol açtı.

‘Zarrab, burs vereceği öğrencileri neden Ekonomi Bakanlığı aracılığıyla belirledi’ sorusu yanıt beklerken; 17 Aralık sürecinde eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a verilen Zarrab tarafından gönderilen 700 bin TL’lik saat kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Mahkemeye sunulan belgelere göre Zarrab, Emine Erdoğan’ın kurucusu olduğu Toplumsal Eğitim ve Gelişim Derneği (TOGEMDER) 7 milyon TL yardım yapmış. Ancak Reza Zarrab'ın ismi derneğin internet sitesinde yer alan hayırseverler listesinde yer almadı.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın daha önce yaptığı bir açıklamada “Rıza Sarraf TÜRGEV’e bağışta bulundu. Resmi kayıtlarımızda var, rakamı hatırlamıyorum” diyerek bağış miktarının çok yüksek olduğundan söz etmişti.

CUMHURİYET
<< Önceki Haber Zarrab Zafer Çağlayan'ın adını verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER