Zarrab'ın kuryesinin Albayrak'la ilgili itiraflarına erişim engeli
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 24 2020
İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Zarrab’a banka hesabı açtırdığı yönündeki habere erişim engeli getirildi.
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) İran’a uyguladığı ambargoyu deldiği gerekçesiyle Mart 2016’ta tutuklanan İran asıllı Reza Zarrab’ın kuryesi Adem Karahan, yaklaşık 20 milyar dolarlık kara para aklama olayında “Türk hükümetinin de işin içinde” olduğunu söyledi.
courthousenews.com sitesine ilk İngilizce röportaj veren kurye Karahan, Reza Zarrab’ın içinde bulunduğu kara para ağıyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Zarrab’ın planına karıştığını belirten Karahan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Zarrab’a banka hesabı açtırdığını ve Zarrab’ın kendisine “Türk yetkililer de işin içinde. Korkulacak hiçbir şey yok.” dediği iddiasında bulundu. Karahan ayrıca, Zarrab’ın kendisine bu konuda güvence verdiğini de sözlerine ekledi. Adem Karahan, Zarrab adına çantalarda para ve altın taşıdığını, daha sonra bu işin büyüdüğünü ve ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının bu şekilde delindiğini söyledi.
Bu haberin yayılmasının ardından AKP yönetimi yine erişime engel yoluna başvurdu. İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği söz konusu haberlere erişim yasağı getirdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç9.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


