Zeka oyunları ödül töreniyle sona erdi

Zeka oyunları ödül töreniyle sona erdi

Erzurum Aziziye Belediyesi'nin Aktif Akademi ile birlikte düzenlediği Zeka Oyunları Şöleni Büyük Finali gerçekleşti. Zeka oyunlarının şampiyonu olan öğrenciler, bisiklet, altın, zeka oyunları seti ve kitapla ödüllendirildi.

Aziziye Belediyesi tarafından düzenlenen Zeka Oyunları Şöleni - Mangala Turnuvası Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü binasında yapıldı. Yaklaşık üç ay önce başlayan ve 19 okuldan 8 bin öğrencinin katıldığı eleme usulü turnuvada 200 öğrenci, 23 Nisan'da büyük final için yarışmıştı. Burada rakiplerini eleyen 18 öğrenci büyük finalde birincilik için mücadele etti. Büyük çekişmeye sahne olan final müsabakaları sonucunda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

ÖZ: ÇOCUKLAR İÇİN GELENEKSEL OYUNLARIN YERİNİ HİÇBİR ŞEY TUTMAZ
Zeka Oyunları Şöleni – Mangala Turnuvası finalinde konuşan Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, etkinliğin ilçede yapılmasından büyük heyecan duyduğunu dile getirerek, "Günümüz itibariyle çokça bu elektronik oyunların, televizyonun, bilgisayarın yine meşgale olarak cep telefonları gibi manyetik alan sıkıntılı cihazlarıyla fazla haşir neşir oluyoruz. Küçük yaşlarda çocuklarımıza vakit geçirsinler diye hemen ellerine onları tutuşturuyoruz.Her yaş grubundan ilkokul çağındaki çocuklar için oyunun yerini hiçbir şey tutmaz. Örneğin, bir sek sek oyununu cep telefonundaki hiçbir oyunun tutacağını zannetmiyorum. Dolayısıyla bu zeka oyunları çocukların kabiliyetlerini geliştirme anlamında daha rasyonel düşünce gelişimine katkı sunmaktadır. İşte mangala gibi çocuklarımızın oynadığı oyunlar dikkatimizi çekiyor. Geleneksel kültürümüzde olan bizlerin de uzak kaldığı oyunlar var. Biz çocuklarımızın bu geleneksel oyunlardan uzak kalmasını istemiyoruz. Bunun yanında çocuklarımızın spora olan ilgisini artırmayı hedefliyoruz."

ORHAN: ÇOCUKLARIMIZ AKIL DOLU ZAMANLAR GEÇİRDİ
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, şölene katkı sunan öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti. Orhan, zeka oyunlarının, çocukların psikolojik, psikososyal gelişimlerinde, bilişsel ve duyusal gelişiminde çok büyük faydası olduğunu ifade etti. Başkan Orhan, çdocukların internet bağımlılığından kurtarılmasının gerekmliğine dikkat çezerek,"Çocukları özellikle internet bağımlılığından kurtarmak için zeka oyunları çok etkili bir yöntem. Zeka oyunlarıyla, biz öğrencilerin hafızalarının geliştirilmesini, problem çözme, akıl yürütme, strateji oluşturma, etkili iletişim, analiz-sentez, takım çalışması, kurallara uyma, zamanı verimli kullanma ve evrensel kültüre duyarlı olma gibi becerilerin geliştirilmesinin amaçladık. Çocukların günümüzde zihinsel gelişimlerini televizyon, bilgisayar ve internet gibi alışkanlıklar olumsuz etkilemektedir" şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Zeka oyunları ödül töreniyle sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER